Optužnica protiv splitskog kirurga: Pacijenta prvo nije htio operirati, a onda za operaciju uzeo 3000 eura!

Foto: Pixell/Ilustracija

Osim protiv kardiokirurga, optužnica je podignuta i protiv supruge pacijenta koja mu je dala novac, ali ga i prijavila

Kako je objavljeno, Državno odvjetništvo tereti kirurga da je od 8. do 16. studenoga 2018. u Splitu, kao pročelnik i ujedno kardiokirurg-operater, pacijentu koji je 22. listopada 2018. zaprimljen na liječenje te mu je indicirana žurna kardiokirurška operacija, tek 8. studenoga 2018. priopćio da je u kritičnom zdravstvenom stanju i da zbog utvrđene dijagnoze tijekom operacije može umrijeti.

Tada mu je rekao, iako je znao da je pacijentu potreban hitni operativni zahvat, da će razmisliti i naknadno mu javiti termin operacije. Međutim, kada je 12. studenoga 2018. od supruge pacijenta, primio iznos od 1000 eura radi žurnog obavljanja potrebnih pretraga i operativnog zahvata, kirurg je novac zadržao za sebe, a zauzvrat je odmah sutradan naložio da se pacijentu obavi pretraga te ga je potom i operirao. Nakon toga je 16. studenoga 2018. od supruge pacijenta primio još 2000 eura.

U optužnici je predloženo prošireno oduzimanje imovinske koristi od prvookrivljenog u iznosu od čak 3,5 milijuna kuna.

Pacijent kojeg je optuženi kirurg operirao ubrzo nakon operacije je ipak preminuo.

RTL/Vijesti

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari