Orban sastanči pred kartom Mađarske koja obuhvaća i Rijeku! Plenković: ‘Ovo nije prvi put’

Ovo nije prva Orbanova provokacija s ‘povijesnim kartama’

Mađarski premijer Viktor Orban objavio je na svojem Facebook profilu fotografiju sa sastanka Predsjedništva svoje stranke koja bi ponovno mogla “uzburkati duhove” u regiji. Naime, u prvom planu je velika karta tzv. ‘Velike Mađarske’ koja obuhvaća dobar dio teritorija Hrvatske i Slovenije.

Ovo nije prva Orbanova provokacija s “povijesnim kartama”. Slično se dogodilo i prije pola godine kada je kartu na Twitteru objavio Ured koji je u sastavu kabineta mađarskog premijera. Tu je bila dodana tvrdnja kako je “izgubljeno dvije trećine teritorija”.

Novu provokaciju iz Mađarske komentirao je i premijer Andrej Plenković nakon sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a,.

“Ministarstvo će obaviti razgovore o tom pitanju, to nije prvi put, koliko mi je poznato. Hrvatske granice su ovakve kakve jesu, a mi moramo surađivati sa susjedima”, rekao je Plenković.
Vijesti.hr
Foto: Viktor Orban Facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari