OREŠKOVIĆ IMITIRAO JURKOTIĆA: Duhoviti premijer o dominaciji svog engleskog i emisiji „U zdrav mozak“

Osim ozbiljnih tema, premijer je pokazao da ima smisla za humor te je svojim šalama u tri navrata nasmijao okupljene na presici

Predsjednik hrvatske vlade Tihomir Orešković obratio se javnosti na EPH-ovoj konferenciji ‘Proračun zaokreta’, a govorio je o svom susretu s kreditorima, investitorima, i o planovima vlade za smanjenje duga.

Osim ozbiljnih tema, premijer je pokazao da ima smisla za humor te je svojim šalama u tri navrata nasmijao okupljene na presici. U jednom se trenu osvrnuo na svoj jučerašnji govor na zapadnobalkanskom investicijskom summitu EBRD-a u Londonu te je kazao kako je ‘dominirao’.

“Moj prvi jezik je engleski pa sam u Londonu dominirao. Sad će svi misliti da svi Hrvati odlično pričaju engleski”, našalio se Orešković.

“Tko ovdje prati ‘U zdrav mozak'”, upitao je potom Orešković okupljene aludirajući na emisiju poznatog komičara Davora Jurkotića koji je napravio niz skečeva u kojima glumi premijera dok na telefon razgovara s poznatim političarima. U Jurkotićevom je stilu rekao kako je feedback u London bio “good, good, good”.

Kada je spominjao svoje investitorsko iskustvo, poručio je kako je on možda jedini premijer u regiji koji je i investitor. “Zato kad s njima pričam, ja ih razumijem. U investicijskom biznisu sam vidio sve, a oni koji su fanovi Clinta Eastwooda znat će – vidio sam good, bad i ugly”, izjavio je Orešković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari