ODLUKOM STOŽERA

Osim bazena, od danas su dozvoljeni svi sportovi na otvorenom; Može se plivati, jedriti, veslati…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na sjednici u četvrtak Hrvatska vlada je odlučila da se, u sklopu popuštanja epidemioloških mjera, uvedenih protiv širenja pandemije Covid-19, od 1. veljače 2021. godine dopuste treninzi sportaša i rekreativaca na otvorenom prostoru.

– Zbog pozitivnih trendova odlučili smo se za popuštanja koja nisu velika, ali su značajna za dio populacije. Fokusiramo se na djecu i odlučili smo se za povratak u školu svih učenika osnovnih škola – pojasnio je tada dopredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Mogućnosti za bavljenje sportom proširuju se i na korištenje bazena i balona za pojedinačne beskontaktne sportove, jer se u tim sredinama virus sporije širi zbog klora i prozračnosti, piše Morski.hr

– Popuštanje se ne odnosi na korištenje zajedničkih prostorija, kao što su tuševi i svlačionice. Još uvijek nije trenutak za otvaranje sportskih dvorana – istaknuo je Božinović, uz napomenu da će nove mjere vrijediti od 1. do 15. veljače, a nakon tog razdoblja uslijedit će njihovo novo revidiranje.

Ukratko, Stožer dozvoljava sve, osim boravka u svlačionicama i pod tuševima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari