POTREBNO 30 POTPISA

Zekanović u Saboru skuplja potpise za strogi zakon protiv pobačaja; Mostovci potpisali…

Foto: Pixell/Facebook

Hrvoje Zekanović u saboru je započeo prikupljati potpise za zabranu pobačaja.

“Sada ćemo vidjeti žive li demokršćani prave vrijednosti ili im je važnija stranačka stega”, objavio je na Facebooku pozvavši druge zastupnike.

Pobačaj je u njegovom prijedlogu Zakona o zaštiti života moguć samo u iznimnoj situaciji, piše Index.hr

“Od danas su Hrvatski suverenisti počeli u Hrvatskom saboru prikupljati potpise saborskih zastupnika kako bi se nakon dvije godine čekanja konačno raspravio njihov prijedlog Zakona o zaštiti života koji definira da ljudski život počinje u trenutku začeća. Pobačaj je ovim prijedlogom zakona moguć samo u slučaju kada je trudnoćom ugrožen život trudnice, a naglasak je na edukaciji, savjetovanju i prevenciji”, piše Zekanović.

“Hrvatskim suverenistima potrebno je najmanje 30 potpisa saborskih zastupnika kako bi se ovaj važni zakon pomaknuo s dna na početak dnevnog reda pa apeliraju na sve koji su ikada tvrdili da su za zaštitu života da potpišu ovu inicijativu. Predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović istaknuo je da ovaj prijedlog zakona, koji je u skladu sa znanstvenim pristupom i kršćanskim učenjem, u potpunosti štiti život”, dodaju.

„Ovo je prilika da svi oni koji se nazivaju demokršćanima dokažu da su doista spremni štititi ljudski život od njegovog začeća. Sada ćemo vidjeti drže li više do vrijednosti ili stranačke stege, posebno zastupnici HDZ-a čiji se predsjednik toliko boji otvoriti ovu temu da nije ispoštovao ni rok koji mu je Ustavni sud davno propisao da promijeni zakon. Sad ćemo vidjeti tko je autentičan, tko uistinu živi vrijednosti koje javno komunicira, a tko svoje stavove mijenja ovisno o trendovima i zapovijedima“, poručio je Zekanović.

Izrazio je nadu da će u zastupnicima prevladati kršćanske vrijednosti kojima se neki diče te da će pobijediti briga za zaštitom života, a ne politikanstvo.

“Trenutno je, podsjetimo, na snazi zakon iz daleke 1978. godine, zbog čega je Ustavni sud RH 2017. godine naložio saboru da u roku od dvije godine donese novi zakon, što HDZ-ova vlada nije napravila jer nema snage otvoreno komunicirati što misli o pobačaju i nasilnom prekidu mladih života. Prijedlog Hrvatskih suverenista, koji na raspravu čeka još od ožujka 2019. godine, definira da život ljudskog bića počinje u trenutku začeća. Ta definicija preslikava mišljenje medicinske struke koje se navodi u rješenju Ustavnog suda iz 2017. godine da je pravo na život prioritetno, najviše pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava”, piše Zekanović na Fejsu.

Kako se vidi, potpisali su mu i Mostovci Zvonimir Troskot i Nikola Grmoja.

❗Sada ćemo vidjeti žive li demokršćani prave vrijednosti ili im je važnija stranačka stega❗

Od danas su Hrvatski…

Objavljuje Hrvoje ZekanovićPonedjeljak, 1. veljače 2021.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views