NEKRETNINE UZ JADRAN

Osim Patrika Šegote, uhićena mu je i sestra. Ovo je imovina njene tvrtke, prihodi…

Zagreb - Policija dovodi bivšeg ravnatelja Gradskih groblja Zagreb Patrika Segotu na pretres njegova stana u Slovensku ulicu 22. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Istražitelji navodno imaju teoriju da sve ima veze i s tvrtkom koju je vodio donedavno tragično stradali poduzetnik

Od petero njih koje je danas uhitio USKOK, dvoje su brat i sestra Šegota, odnosno bivši direktor Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota i njegova sestra Tamara.

Index je istražio Tamaru Šegotu, računajući da je riječ o vlasnici i direktorici tvrtke Notitia, male tvrtke za consulting iz Osijeka, te je pronašao devet nekretnina u njenom vlasništvu. Indeks navodi da policija i USKOK polaze od sumnje da je sestra Šegot preko svoje tvrtke pomagala svom bratu u pogodovanju s javnim nabavama i zloupotrebama položaja.

VIDEO DANA:

Index je tvdio da je Notitia osnovana u lipnju 2017. godine i da ju je Tamara Šegota preuzela od Denija Filipova iz Zagreba u svibnju 2018.

Temeljni kapital tvrtke je 36.000 kuna, već prve godine imala je prihod od milijun kuna i dobit od 785.8 tisuća kuna,  2018. imala je dobit od 610.6 tisuća kuna, 2019. godine i opet dobit u plusu, sada 552.7 tisuća kuna, da bi prošlu godinu zaključila s dobiti od 65.1 tisuća kuna.

Tvrtka nije imala zaposlenih, primjećuje Index.

Ali zato je tvrtka imala nisku nekretnina. Indeks je pronašao poslovni prostor u Omišlju, zatim jednu oranicu u Omišlju, pa dvije garaže u Zagrebu, a osim toga još i veći broj zemljišta u okolici Dubrovnika, u Općini Župa dubrovačka i u predjelu Soline.

Zemljišta su kupljena početkom 2018. godine, a tu je i kuća od 284 metara četvornih s okućnicom od ukupno 776 metara četvornih, također u okolici Dubrovnika, u Solinama, koja je kupljena još 2017. Većina zemljišta nalazi se iznad Jadranske turističke ceste, u predjelu Soline, u Župi dubrovačkoj.

Indexov Ilko Ćimić primijetio je u zemljišniku i to da dio kupljenih nekretnina osporava Dubrovačka biskupija koja traži povrat dijela zemljišta. On je primijetio i da se ova tvrtka upisala na dio nekretnina u vlasništvu tvrtke Prigorac-građenje iz Sesveta, i to zbog osiguranja tražbine od 2 milijuna kuna.

Tvrtka Notitia u četiri godine poslovanja imala je najveći prihod od 2 milijuna kuna, i to 2018. Te godine imali su dobit od 264 tisuća kuna.

Članak na Indexu objašnjava podatke iz predstečajne nagodbe tvrtke Prigorac-građenje i otkriva da je ta tvrtka tijekom 2020. angažirala Notitiju za savjetničke usluge vezane oko nabave gospodarskih vozila i “realizaciju bankovnih garancija” za poslove ove tvrtke.

U predstečajnoj nagodbi Prigorac-građenje nije dostavilo zatraženu dokumentaciju, odnosno specifikaciju usluga koje su ispostavljene tvrtki Notitia te “niti jedan vjerodostojan dokument kojim se dokazuje da su usluge stvarno izvršene”, citira Indeks.

USKOK je sada zainteresiran baš za poslove Šegote s tvrtkom Prigorac-građenje koju je vodio preminuli Nenad Bukovec, koji je nedavno počinio samoubojstvo.

Bukovec je, sumnjaju istražitelji, imao dogovor sa Šegotom da njegove firme dobiju građevinske poslove koje naručuju Gradska groblja kao podružnica Holdinga. Riječ je o nekoliko Bukovčevih građevinskih firmi koje su dobivale poslove od Gradskih groblja.

Drugi dio dogovora bile su četiri kućice za prodaju cvijeća ispred Mirogoja. Bukovac je, sumnja se, dogovarao sa Šegotom da se mjesta za te kućice ispred groblja dodijele firmama iza kojih se zapravo krije on.

Prema tim tezama istražitelja USKOK-a, kao nagrada za sve ovo Šegoti je preko Notitije, firme njegove sestre, čiji se uredi u Osijeku danas također pretražuju, sagrađena kuća s bazenom na Krku, a dobio je i dio dobiti od građevinskih radova koji su dogovoreni u korist Bukovčevih tvrtki, prenose RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views