OGLASIO SE I USKOK

Otkriveni novi detalji: Šegota od Bandićevih ljudi dobio i novac i kuću!

Foto: Pixsell

Uhićeni bivši Bandićev šef Gradskih Groblja Patrik Šegota doveden je iz Dubrovnika gdje je jutros uhićen u Zagreb.

On je uhićen s još četvero osoba, među kojima je i njegova sestra Tamara Šegota, u novoj akciji policije i USKOK-a zbog korupcije u Zagrebu.

Dva kraka koje povezuje poduzetnik koji je prošlog tjedna počinio samoubojstvo

Kako doznajemo, jedan krak akcije se odnosi na brata i sestru Patrika i Tamaru Šegotu, a drugi krak na ostalo troje uhićenih među kojima su, kako je prvi doznao Index, dvije službenice suda, a jedna od njih je voditeljica Zemljišnoknjižnog odjela u Sesvetama Ana-Marija Končić, piše Index.

Sve ih povezuje poduzetnik Nenad Bukovec koji je prošli tjedan počinio samoubojstvo.

VIDEO DANA:

Šegota poduzetniku sređivao poslove i kućice, zauzvrat dobio kuću i novac

Bukovec je, sumnjaju istražitelji, imao dogovor sa Šegotom da njegove firme dobiju građevinske poslove koje naručuju Gradska groblja kao podružnica Holdinga. Riječ je o nekoliko Bukovčevih građevinskih firmi koje su dobivale poslove od Gradskih groblja. Dobivale su, doznajemo, razne poslove – čišćenje, građenje, popravljanje, saniranje nakon potresa Krematorija, Markovog polja, Mirogoja i slično.

Drugi dio dogovora bile su četiri kućice za prodaju cvijeća ispred Mirogoja. Bukovac je, sumnja se, dogovarao sa Šegotom da se mjesta za te kućice ispred groblja dodijele firmama iza kojih se zapravo krije on. Za četiri kućice pred Mirogojem javile su se tvrtke koje je, sumnja se, s prijateljima osnovao pokojni poduzetnik, a Šegota se potrdio da baš te firme dobiju kućice.

Kao nagrada za sve ovo Šegoti je preko firme njegove sestre Notitia, čiji se uredi u Osijeku danas također pretražuju, sagrađena kuća na Krku, a dobio je i dio dobiti od građevinskih radova koji su dogovoreni u korist Bukovčevih tvrtki. Riječ je o iznosu od oko 600 tisuća kuna.

Službenice suda za par tisuća kuna intervenirale u zemljišne knjige, peti uhićeni pao slučajno

Dvije uhićene zaposlenice Zemljižnogknjižnog odjela u Sesvetama uhićene su pak zbog sumnji da su za nekoliko tisuća kuća koje im je dao Bukovec obavljale upise ili ispise u zemljišne knjige. Dakle intervenirale su u zemljišne knjige u korist poduzetnika Bukovca u zemjenu za novac.

Peti uhićeni je čovjek koji je, kako je doznao Index, slučajno upao u mjere istražitelja. I od njega su, sumnja se, dvije službenice suda uzele mito za intervencije u knjigama.

Da nije preminuo, Bukovec bi bio među uhićenima

Da nije preminuo, Bukovec bi sasvim sigurno bio među uhićenima.

Istražitelji PNUSKOK-a koji su jutros upali u Gradska groblja pretraživali su i ured pomoćnika za pravne poslove Drage Pleša koji nije došao na posao. Nagađalo se da je i on uhićen, no kako doznajemo, to ipak nije slučaj. Istražitelji su vjerojatno pretraživali dokumentaciju koja inkriminira Šegotu.

PNUSKOK je ušao i u prostorije Zagrebparkinga gdje pretresa sadašnji ured uhićenog Petra Šegote.

Priopćenja USKOK-a i policije

USKOK se oglasio priopćenjem.

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje provode se u odnosu na pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, priopćio je USKOK.

Priopćenjem se oglasio i MUP.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno pet osoba. Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je jutros na području policijskih uprava Dubrovačko-neretvanske, Zagrebačke i Primorsko-goranske uhitila pet osoba.

U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom”, stoji u priopćenju MUP-a.

Šegota otišao s pozicije šefa Groblja nakon afere, na Bandićevom sprovodu nosio masku s njegovim likom

Podsjetimo, Šegota je dao ostavku zbog afere koja je izbila jer je raspisao javni natječaj za desetogodišnji zakup zemljišta na četiri unosne lokacije na Mirogoju. Na natječaju koji je trajao tek četiri radna dana su pobijedile četiri tek osnovane tvrtke. Sve četiri ponude bile su jednako vrijedne – 3510 kuna.

Sve te tvrtke nisu poslovale na lokacijama koje su dobile, već su poslovanje prepustile obrtu Velina design u vlasništvu Veline Oršolić, bivše dance pjevačice.

Šegota se na Bandićevom sprovodu isticao po tome što je nosio masku s njegovim likom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari