NEHUMANO ZLOSTAVLJANJE

Ostavili krave vezane lancima na žegi bez vode, spasio ih gradonačelnik : ”Neću to tolerirati!”

Foto: Facebook/Miro Bulj

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj na svojim je društvenim mrežama objavio mučnu priču i nevjerojatnu iz svojeg kraja.

Naime, na društvenim su mrežama korisnici iz Sinja i okolice jučer počeli dijeliti fotografije krava koje žive u nehumanim uvjetima. Jadne životinje po najvećem su zvizdanu ostavljene na livadi vezane lancima, bez vode i bez trunke hlada, što je zgrozilo tamošnje stanovništvo, prenosi Net.hr

Nakon apela građana, u akciju se brzo uključio i sam gradonačelnik koji je otišao na teren te napojio jadno i žedno blago. Bulj se kasnije o slučaju oglasio na svojim društvenim mrežama, gdje je napisao da ovakav nehuman odnos prema životinjama neće tolerirati.

VIDEO DANA:

”Svi znamo da domaća životinja koju je čovjek zavezao ili zatvorio ne može sama do hrane i vode, ako joj taj isti čovjek to i ne omogući. Zato je ovo zlostavljanje blaga koje sam ovih dana vidio u našem kraju ravno zločinu nečovječnosti, a za taj zločin, osim samih vlasnika životinja, najveću odgovornost snose oni koji su donedavno vodili grad, kao i veterinarska služba”, napisao je Bulj.

“Zamislite krave po ovoj žegi, zavezane lancem na čistom suncu, bez vode i hrane. Pa to je čisto iživljavanje na životinjama. Ovakvih slučajeva na ovom području ima na desetke, a nije riječ samo o kravama, već i o ostalim domaćim životinjama. Još jednom ću ponoviti da ovo neću tolerirati i očekujem da nadležne institucije već sutra ovo riješe. Svi želimo napredan i suvremen grad, a neizostavan dio tog puta je da poštujemo jedni druge, da poštujemo svakog čovjeka, ali i da poštujemo prirodu, naš okoliš, biljke i životinje, o kojima ovisi i kvaliteta naših života”, zaključio je Bulj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari