OŠTRA PORUKA MINISTRA POLICIJE: “Obračunat ćemo se sa svima koji šire panične poruke putem društvenih mreža!”

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

“Koristit ćemo i usluge teleoperatera kako bi svima dolazile poruke kako se ponašati u raznim situacijama. I danas je bilo neodgovornih koji su širili panične poruke putem društvenih mreža

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je u subotu obračunavanje s onima koji šire panične poruke.

“Koristit ćemo i usluge teleoperatera kako bi svima dolazile poruke kako se ponašati u raznim situacijama. I danas je bilo neodgovornih koji su širili panične poruke putem društvenih mreža. S takvima ćemo se obračunati, uhvatit ćemo ih”, poručio je Božinović s konferencije za novinare Stožera.

Povod ovoj oštroj poruci, najnoviji je slučaj širenja dezinformacija na društvenim mrežama. Riječ je o audiosnimci na kojoj nepoznati muškarac govori o navodnom sastanku održanom u Hrvatskom Crvenom križu i navodnoj odluci o proglašenju potpune karantene. Iz HCK poručuju da je riječ o potpunoj dezinformaciji.

“Nije održan nikakav sastanak o tome!”

“Audio poruka muškarca koji govori o sastanku s Crvenim križem i apsolutnoj karanteni koja se siri WhatsAppom, Viberom i drugim kanalima, APSOLUTNA JE DEZINFORMACIJA. Hrvatski Crveni križ nije održao nikakav sastanak na kojemu se razgovaralo o karantenama niti HCK donosi odluke o karantenama.

Svako širenje dezinformacija u ovako osjetljivom trenutku smatramo zlonamjernim. Kao i sve ostale službe, sve informacije koje imamo, pravodobno dijelimo s javnošću”, poručili su iz Hrvatskog Crvenog križa putem Facebooka.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari