Otac Mile Rončević s 400 tisuća kuna pomaže teško bolesnom dječaku iz Maslenice!

‘Šimunova obitelj nikad nije tražila pomoć, a samo put u Grčku svaki tjedan košta ih tisuću kuna’

Za liječenje Mile Rončević s 4. travnjem prikupljeno je više od 38 milijuna kuna, što znači da je cilj nadmašen za dvadesetak milijuna kuna i upravo zato otac dvogodišnjakinje, ispunjava ono što je obećao – i to prije no što se mislilo.

“Sve što je višak proslijedit ćemo za pomoć drugoj djeci kojoj je to potrebno”, rekao je Marin Rončević i održao riječ jer javio se da će pomoći dječaku Šimunu Petru Maruni iz Maslenice s 400 tisuća kuna.

Nesretnik se od 2011., kad mu je dijagnosticiran tumora na mozgu, muči s tom teškom bolesti. Nažalost, vratila mu se 2016. i troškovi su njegovoj obitelji prevelika prepreka.

– Šimun Petar odlazi u Grčku na tomoterapiju te nakon dva mjeseca bolest dobiva progres koji Šimuna čini nepokretnim. Dječak sad ima i zatajenje bubrega te ima katetere i već duže od godinu dana je na palijativnoj skrbi – napisala je na Facebooku Iva Funtek, pozivajući u ime obitelji javnost da pomogne pa nastavila:

– Ova skromna obitelj iz Maslenice nikad nije tražila pomoć, već se borila sama, do sada kad je mama odlučila dignut kredit da bi mogla priuštiti Šimunu potrebne stvari, kao što su skupi vitamini i ostale stvari koje bolnica na žalost ne pokriva. Samo put ih košta tisuću kuna, svaki tjedan.

Srećom, njene su riječi stigle do Marina Rončevića, koji se odmah javio i ponudio novac.

– Upravo mi se javio tata od naše male Mile. Mila je dobro Bogu hvala. Tata Marin Rončević je odlučio donirati 400 tisuća kuna čim im novci sjednu na račun. Ja sva još drhtim… Marine moj, hvala ti. Hvala ti što si čovjek i što pored svoje muke vidiš i tuđu – napisala je Iva Funtek pa navela što je Milin otac napisao:

– Uplatit ćemo im 400 tisuća kuna ako je novac od hipoteke legao. To je naš novac i ne trebaju mi nikakva odobrenja za njega. Uplatit ćemo im 400 tisuća kuna, danas ili sutra, ako je novac legao.
Vijesti.hr
Pixsell

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari