24. DAN POTRAGE

Otac nestalog Mateja otkrio: ‘Na snimkama postoje dvije crne rupe koje su jako bitne’

Screenshot You Tube

‘Dvije su rupe vrlo bitne. To je prije svega izlazak iz bara koji nije snimljen i koji će ostati u magli…’, kaže Periš

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, u opsežnom razgovoru detaljno je ispičao što ga najviše muči u istrazi, izrazio nadu da će ponovo zagrliti sina, ali i kroz suze poručio da će izdržati kakva god ga sudbina zadesila.

“Pokušavam biti racionalan, to mi uspijeva tijeokom dana, onda vas stignu emocije. Muka”, riječi su Nenada Periša za sarajevsku televiziju Face.

Na upit kako se bori s toliko informacija, od kojih su mnoge neistinite,kaže:

“Vjerojatno sam nekako stvorio obrambeni mehanizam. Razgovaram s MUP Srbije, njima apsolutno vjerujem. Ima i puno iskrenih novinara, profesionalaca, i njima iskreno zahvaljujem na svemu. Razumiju kako je čovjeku koji traži svoje dijete. Kao i u svemu, ljudi nekad nisu promišljeni, pa bude i dezinformacija. To ničemu ne služi. Vjerujte, nikome ne zamjeram. Imam svoj problem i tome sam okrenut. Svako ima svoju čast”.

Na pitanje novinara gdje je ta crna rupa koje nema na snimku, Periš je odgovorio:

“Dvije su rupe su vrlo bitne. To je prije svega izlazak iz bara koji nije snimljen i koji će ostati u magli, jer ne znam da li se tu nešto dogodilo, a ja ne vjerujem da jest. Druga je možda čak i važnija, to je spuštenja Mateja u prostor nalik terasi pored rijeke Save, što je ograđen prostor dužine 15-ak metara i širine desetak. Tu također nemamo snimak da vidimo da li je tu bilo još nekoga ili da li je Matej prešao tu ogradu, jer je tu koso i moguće je okliznuti se i pasti. Pitao sam inspektora da li je moguće na tom mjestu izaći, a da kamere ne zabilježe, jer tu ima kamera, a dobio sam odgovor: ‘Da’. To su dvije meni posebno bitne stvari, a treća mi je signal Matejevog mobilnog koji je lociran u blizini Ratnog otoka. Znam da je policija zatražila od proizvođača iz Koreje da im dostavi sve podatke. Od Matejevog izlaska iz bara do tog signala prošlo je oko tri sata, a taj mobitel može dati signal jedino ako je na površini, zato mi je to vrlo bitan podatak”, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari