Otac ostavio sina (3) na suncu u užarenom autu i otišao prostitutki

Foto: Davor Puklave/Pixsell

Kad se otac vratio u automobil, izjavio je da je pričao s prijateljem od kojeg je želio posuditi novac

Nevjerojatan slučaj dogodio se u njemačkom gradu Hagenu i sablaznio javnost. Naime, otac (33) se otišao zabavljati s prostitutkom, a trogodišnjeg sina ostavio je u užarenom autu.

Svjedok je pozvao policiju u Hagenu (Sjeverna Rajna-Vestfalija) u ponedjeljak navečer oko 21 sat nakon što je 15 minuta ranije primijetio da se dijete znoji u dječjoj sjedalici.

Automobil, koji je bio zaključan izvana, ostao je nezaštićen na suncu. Prozori su bili otvoreni otprilike jedan centimetar. ‘Nije bilo dovoda zraka’, rekao je glasnogovornik policije, javlja Fenix Magazin.

Na zahtjev svjedokinje, dijete je otvorilo vrata iznutra. Vodu su trogodišnjaku dali prolaznici. Hitna pomoć primijetila je da dječak ima povišenu tjelesnu temperaturu i prve znakove dehidracije. Kad se otac oko 21.40 sati vratio u svoj automobil, izjavio je da je ‘proćaskao’ s prijateljem od kojeg je želio posuditi novac. Njegov sin je ionako spavao u autu.

No, policija je utvrdila da je muškarac parkirao auto nešto poslije osam sati navečer i otišao kod prostitutke. U tom trenutku vani je bilo 26 stupnjeva Celzijevih, javila Njemačka meteorološka služba. Protiv muškarca je podnesena prijava zbog povrede dužnosti njege i odgoja te nanošenja tjelesne ozljede iz nehaja.

Dječačić je prebačen u bolnicu. Dječakova majka je odmah obaviještena o ovom slučaju. Izrazila je nerazumijevanje zbog muškarčevog ponašanja te naglasila da nije očekivala takvo ponašanje. O događaju je obaviješten Ured za skrb o mladima, a policija provodi očevid, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari