„OTKANTAO“ HRVATSKU TELEVIZIJU: Obersnel pozvao Riječane da ne prate izborni program na HRT-u

Osokoljen izglednom pobjedom na lokalnim izborima i osvajanjem svog petog gradonačelničkog mandata, Vojko Obersnel hladno je u programu HRT-a pozvao Riječane da ne gledaju izborni program na HRT-u

Pritajeni „rat“ kojega riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i Hrvatska televizija već godinama vode (sjetite se reakcije nakon novinareva pitanja „zašto ne jede lignje“ na humanitarnoj podjeli jela na riječkom Korzu!) kulminirao je danas oko 20 sati kada je u programu uživo Obersnel hladno pozvao Riječane da večeras ne prate izborni program na Hrvatskoj televiziji već da se okrenu drugim televizijama.

Konkretan razlog zbog kojega je Obersnelu „prekipjelo“, što je i sam istaknuo, bilo je, po njemu, omalovažavanje Rijeke u ovotjednoj emisiji Otvoreno gdje je Rijeka nazvana gradom s „komunističkom vladavinom“.

“Iduće godine će Rijeka biti rekorder po tome koliko u kontinuitetu upravlja stranka koja je nasljedila komunističku stranku. Uskoro će se i Lenjingrad posramiti”, izjavio je tom prilikom novinar u emisiji u kojoj je sudjelovao i SDP-ov Zlatko Komadina.

Obersnel je u večerašnjem javljanju uživo pojasnio kako je zatražio ispriku zbog toga, no njegov je zahjev odbijen – HRT-ovi pravnici su procijenili kako isprika i demantij nisu potrebni. Obersneč je pred kamerama ujedno večeras upitao “zar se u Rijeci od 1990. ne provode slobodni izbori”.

Obersnel je na HRT ljut i zbog, kako kaže, odnosa sportskih novinara HTV-a prema HNK Rijeci, jer je jedan od njih nakon utakmice finala Kupa Hrvatske u Varaždinu (trijumf Rijeke!) prilikom razgovora s kapetanom poražene momčadi, Josipom Pivarićem, razgovor započeo konstatacijom „Nažalost, i drugi trofej godine ide u Rijeku“.

Obersnel je rekao kako večeras više neće davati izjave za HRT nakon čega je u svom stožeru pozvao novinara (“.. bez imalo ironije!”) HRT-a – na lignje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari