VELIKA TRAGEDIJA

Otkriveni detalji tragedije kod Dubrovnika: Stradali vatrogasac je sudjelovao u spašavanju kuća u selu Ljubač

Ilustracija: Grgo Jelavic/PIXSELL

Vatrogasac je poginuo u požaru koji je zahvatio Ljubač, bio je iz Orašca

Prilikom gašenja požara kod Dubrovnika došlo je do grozne tragedije. Jedan je vatrogasac (42) smrtno stradao, neslužbeno je prvo doznao RTL. Vatrogasac je poginuo u požaru koji je zahvatio Ljubač, bio je iz Orašca te 80. godište.

Prilikom obavljanja dužnosti, smrtno je stradao vatrogasac Goran Komlenac, objavila je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima na svojim mrežnim stranicama Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Tragično stradali vatrogasac je bio pripadnik postrojbe JVP Dubrovački vatrogasci koja je sudjelovala u spašavanju kuća u selu Ljubač, a potom gašenju guste borove šume na predjelu prema Orašcu i Zatonu, piše Dubrovniknet.

Četiri kanadera i 80 vatrogasaca uspjeli su zaustaviti širenje požara koji je oko podne buknuo iznad dubrovačkog naselja Orašca, potvrdio je u nedjelju navečer županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Istraga je u tijeku

Glavni vatrogasni zapovjednik izrazio najdublju sućut obitelji smrtno stradalog vatrogasca Gorana Komlenca, djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci te članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac. Istraga o uzrocima stradavanja je u tijeku, a po završetku istrage, kako navodi HVZ, informacije će biti poznate javnosti.

Od 12,30 sati do predvečerja vatrogasci su se borili s vatrenom stihijom koja je progutala 87 hektara guste borove šume na područja Orašac – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog).

Akcija završila tragedijom

Četiri kanadera i 80 vatrogasaca uspjeli su zaustaviti širenje požara koji je u nedjelju oko podne buknuo iznad dubrovačkog naselja Orašca. Od 12,30 sati do predvečerja vatrogasci su se borili s vatrenom stihijom koja je progutala 87 hektara guste borove šume na područja Orašac – Gromače kod Zatona (Dubrovačkog).

No, čitava je akcija na kraju završila tragedijom, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari