'IZBOR KOJI BRIŠE GRANICE'

Ova Istrijanka je ‘najuzornija hrvatska seoska žena’: Antonija odnijela titulu, čestitala joj je i ministrica

Društvene mreže

Titulu je odnijela u konkurenciji od 17 kandidatkinja iz 13 županija

Antonija Mrzlić Budak iz Svetog Petra u Šumi u Istarskoj županiji najuzornija je hrvatska seoska žena, a tu je titulu osvojila u subotu u Čakovcu, u konkurenciji 17 kandidatkinja iz 13 županija, na čemu joj je čestitala i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Ministrica je naglasila kako se svake godine iznova iznenadi koliko su seoske žene kreativne te kako uspješno obavljaju i najteže poslove.

“U svemu što rade, kad govorimo o njihovom društvenom i političkom angažmanu, o njihovim proizvodima visoke dodane vrijednosti, zaštićenim proizvodima, o teškom fizičkom radu ili bilo čemu drugom, mogu reći da ovaj izbor govori o ženama koje brišu granice između ruralnog i urbanog”, kazala je ministrica.

Sve više mladih obitelji seli u ruralne sredine

Izrazila je zadovoljstvo što trendovi pokazuju da se u Hrvatskoj sve više mladih obitelji odlučuje preseliti iz urbane u ruralnu sredinu i na bavljenje poljoprivredom.

“Na državi je osigurati osnovnu infrastrukturu, koja njime briše granice, koja im čini život u takvom prostoru mogućim. Treba ulagati i u onu dodatnu infrastrukturu koja će učiniti modernije prostore i prepustiti im poduzetništvo, to one znaju najbolje”, zaključila je.

Ovogodišnji izbor najuzornije hrvatske seoske žene održan je u Međimurju odakle dolazi prošlogodišnja pobjednica.

Natjecanje je obišao i međimurski župan Matija Posavec koji je naglasio da se u Međimurskoj županiji velika pažnja pridaje upravo poljoprivrednoj proizvodnji, dok se s ovom i sličnim manifestacijama nastoji očuvati bogata tradicija i baština.

Prva pratilja je Ivančica Kudlek iz Sisačko- moslavačke županije, a titulu druge pratilje ponijela je Kristina Ivić iz Brodsko- posavske županije, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari