DOKTOR STANKO

Ovaj naš doktor dobio je 9.112 eura plaće. Ali, to ima i svoju drugu stranu!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U prosincu je radio 360 sati. Ne želi ostaviti bolnicu na cjedilu – kako liječnika nedostaje, kada nema tko drugi, Belina ‘krpa’ rupe

Voditelj Odjela radiologije u Općoj bolnici Zabok u siječnju je primio najveću isplaćenu plaću u javnom sektoru.

Dr. Stanko Belina na svoj je račun za prosinac dobio 9.112,05 eura. Ima 70 godina, 42 godine radnog staža, koeficijent 2,449. Osnovna plaća mu je, bez pripadajućih dodataka, 2.388,11 eura neto. Da bi dobio više od 9 tisuća eura morao je raditi 360 sati!

Fond redovnih radnih sati za prosinac bio je 168. Belina je u svojoj zabočkoj bolnici u prosincu odradio još i 192 prekovremena. I to zato jer nije imao tko drugi.

Ostalo ih je samo dvoje

Priznaje da pada s nogu od umora, ali ne želi ostaviti bolnicu na cjedilu. Naime, u listopadu je bilo pet radiologa, ali do siječnja ih je troje otišlo te ih je ostalo samo dvoje, a dužni su pokriti službu 24 sata. Kako liječnika nedostaje, kada nema tko drugi, Belina “krpa” rupe. I tako je nakupio 360 odrađenih sati.

Kaže, problem nedostatka radiologa vuče se već dulje vrijeme. Neki kandidati dolaze na razgovor, ali kada čuju da bi trebali raditi barem šest do sedam dežurstava, odustaju.

Beroševa obećanja

Ravnatelj bolnice Tihomir Vančina požalio se na problem pomanjkanja radiologa. Rekao je i da nije fer što je podatak plaće dr. Stanka Beline ovako izašao u medije.

Do 31. prosinca 2023. Općom bolnicom Zabok upravljala je Krapinsko-zagorska županija. Od 1. siječnja 2024. preuzela ju je država. Dok se je župan Željko Kolar bunio zbog prenošenja osnivačkih prava, pa i podnio ustavnu tužbu, ministar Vili Beroš obećavao je da će se ovom reformom, koja obuhvaća i preuzimanje općih bolnica, u njima znatno i sveobuhvatno popraviti stanje, uključivši i kadrovsko, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari