NEMA JOJ TRAGA

Što do sada znamo o nestaloj Ani? Brat policiji ispričao: ‘Njezin muž nije bio sretan…’

Ana je posljednji put viđena 2. veljače oko 22 sata ispred vrata stana koji je iznajmljivala u luksuznom dijelu Madrida, a 3. veljače je s njezina broja stigla čudna poruka najboljoj prijateljici Sani

Ana Knežević (Ana Maria Knezevic Henao) misteriozno je nestala u Španjolskoj gdje se preselila u prosincu prošle godine nakon stresnog rastanka od supruga, Srbina Davida Kneževića.

Ana je posljednji put viđena 2. veljače oko 22 sata ispred vrata stana koji je iznajmljivala u luksuznom dijelu Madrida, a 3. veljače je s njezina broja stigla čudna poruka najboljoj prijateljici Sani, u kojoj se navodi da je “upoznala divnog čovjeka na ulici i da ide s njim nekoliko dana izvan grada”.

Od tada više nitko nije čuo ni vidio Anu. Sana je ispričala za Telegraf.rs da su Ana i David ljetos odlučili prekinuti, što je Ana teško podnijela, zbog čega je i odlučila otići u Španjolsku. Kada je Ana nestala, Sana se čula s njezinim bivšim mužem i, prema njezinim riječima, dogovarali su se da zajedno odu u Madrid tražiti Anu. Iako je Sana otišla, David tamo nikada nije došao već je navodno, bar prema Saninim riječima, otišao u Beograd.

Madrid oblijepljen plakatima nestale Ane

Plakati nestale Ane (40) prekrivaju ulice Madrida i dijele se na internetu i na TV-u.

Joaquin Amills Bonet, predsjednik španjolske volonterske organizacije za nestale osobe, pomaže u potrazi za 40-godišnjom ženom. Amills Bonet rekao je za NBC News da je njegova organizacija u stalnoj komunikaciji s rodbinom i prijateljima Ane te da on radi kao glasnogovornik obitelji. Apeli za Anu pregledani su više od 15 milijuna puta.

“Logično, strah je prisutan”, rekao je Bonet. “Uvijek kažemo da je nada zadnja stvar koju treba izgubiti, stoga Anu uvijek moramo tražiti živu”, kazao je.

Ana, inače rođena u Kolumbiji, sada američka državljanka, zadnji put je viđena u stanu koji je iznajmljivala u Madridu od prosinca. Prema riječima njezine obitelji, preselila se u Madrid zbog teške rastave od supruga.

“Ana je željela razvod i skrasiti se u Španjolskoj”, rekla je Amills Bonet, dodajući da je žena započela “brakorazvodni postupak” u siječnju, uključujući kontaktiranje odvjetnika na Floridi. NBC News nije pronašao nijedan službeni zahtjev za razvod braka na Floridi. Obitelj i prijatelji Kneževića rekli su kako vjeruju da bi zajednički financijski interesi para mogli imati veze s njihovim spornim razvodom.

Imali tri registrirane korporacije

NBC News pronašao je tri korporacije registrirane pod imenima para na Floridi – EOX Technology Solutions Inc., Registered Corporate Agents LLC i EOX Capital LLC – koje sve pružaju tehnologiju i druge vrste podrške za tvrtke u Južnoj Floridi. “Imali su značajnu financijsku imovinu”, rekao je Amills Bonet.

Juan Henao, Anin brat, rekao je 7. veljače policiji Fort Lauderdalea da je “znatna količina novca koja treba biti podijeljena između njih dvoje” te da je razvod bio vrlo gadan. Dodao je da suprug “nije bio sretan zbog toga”, pokazuju policijski zapisi do kojih je došao NBC News.

Ken Padowitz, odvjetnik koji zastupa Davida Kneževića, rekao je za NBC News da njegov klijent nije osumnjičeni ili da je osoba od interesa za ovaj slučaj i da je surađivao s vlastima u Španjolskoj istražujući nestanak bivše supruge. “David nema nikakve veze s ovim”, rekao je Padowitz, dodavši da je u vrijeme njezina nestanka bio u Srbiji, a ne u Španjolskoj. “Očito se nadamo, kao i svi drugi, da je pronađu i da je dobro”, kazao je.

Glasnogovornik State Departmenta rekao je za NBC News u izjavi da oni “blisko surađuju s lokalnim vlastima” u svakom slučaju koji uključuje nestalu američku državljanku u inozemstvu, ali nije dao nikakve detalje specifične za nestanak.

Sana Rameau, Anina prijateljica, ranije je ispričala da joj je poslala SMS na dan kada je nestala, ali da joj se nije javila.

Prema informacijama koje je dobila organizacija Amills Bonet, Ana je bila u svojoj kući u Madridu u noći 2. veljače. U 20.30 sati telefonski je razgovarala s prijateljicom sat vremena i rekla joj da te večeri ne planira izlaziti. Susjed je 2. veljače u nepoznato vrijeme primijetio da su kamere u zgradi prelivene crnom bojom. Svjetla u stanu još su bila upaljena sutradan u jedan sat ujutro, prema riječima susjeda. Nejasno je postoji li ikakva veza između uništenih nadzornih kamera i nestanka Ane, dodao je Amills Bonet.

Dana 3. veljače, Rameau je primila poruku s Aninog broja da je upoznala nekoga i da ide u njegovu kuću koja se nalazi dva sata udaljena od Madrida te da će njezina telefonska usluga biti u kvaru. Prijateljica je poruku smatrala “čudnom” i kontaktirala je policiju u Madridu. Istrage su u tijeku od strane policije u Madridu i Fort Lauderdaleu, ali vlasti nisu otkrile puno detalja, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari