ZRMANJA I DALJE RASTE

Video | Ovako danas izgleda Obrovac! U dijelovima zemlje izvanredno stanje: Žena s nepokretnim sinom ne može iz stana

Na poplavljenom području Zadarske županije pripadnici Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite Rijeka i Split, Ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a i djelatnici Hrvatske vode cijelu su noć s mještanima i ostalim operativnim snagama punili vreće s pijeskom i povećavali zaštitni zid kako bi obranili uži dio Obrovca od nabujale Zrmanje

Photo: Sime Zelic/PIXSELL

Vodostaj rijeke Zrmanje u Obrovcu prešao je povijesnu razinu i još uvijek raste pa su Hrvatske vode proglasile sinoć izvanredno stanje, priopćeno je u ponedjeljak iz Civilne zaštite Zadarske županije.

“U Obrovcu je poplavljen dio stare gradske jezgre, prizemlje općinske zgrade te pojedini poslovni prostori. Zasad nisu poplavljeni stambeni objekti”, rekao je načelnik Civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.

Photo: Sime Zelic/PIXSELL

Sve operativne snage na čelu s vatrogasnim postrojbama, stožerima Civilne zaštite Obrovca te predstavnicima Civilne zaštite Zadarske županije i mještanima ulažu maksimalne napore u obrani od poplave.

“Vatrogasci i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja i Crvenoga križa i dalje rade na ispumpavanju vode i pružaju pomoć stanovništvu”, kazao je Vicković te istaknuo da će se, bude li šteta u visini zakonskog minimuma, proglasiti elementarna nepogoda.

Na poplavljenom području Zadarske županije pripadnici Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite Rijeka i Split, Ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a i djelatnici Hrvatske vode cijelu su noć s mještanima i ostalim operativnim snagama punili vreće s pijeskom i povećavali zaštitni zid kako bi obranili uži dio Obrovca od nabujale Zrmanje.

Photo: Sime Zelic/PIXSELL

Na terenu su i pripadnici HGSS-a Gospić, Šibenik, Split i Zadar, a čamci za potrebe evakuacije stanovništva su spremni.

Na terenu su cijelu noć dežurali i županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić te voditelj Službe Civilne zaštite Zadar Miroslav Andrić, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari