A KAŽU DA IH NEMA...

Ovo je 50 najboljih majstora u Hrvatskoj: Je li možda i vaš na listi?

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Portal Trebam.hr je na temelju ocjenjivanja korisnika sastavio listu ‘Top 50’ najboljih majstora i poduzeća za dom i posao u Hrvatskoj, a otkrili su i što se najviše traži

Naći dobrog majstora danas je mnogima nemoguća misija. Ili ih nema, ili se ne javljaju, ili se jave pa se ne pojave, ili su otišli u Njemačku.

Ipak, nije baš sve tako crno, jer su korisnici portala Trebam.hr šesti put zaredom birali najbolje hrvatske majstore, ali i i tvrtke za dom i posao. Tako je ove godine njih 246 zaslužilo naziv “Odabir klijenata 2021.”, a najbolji su dodatno nagrađeni plaketom Top 50.

Riječ je o provjerenim poduzećima koje korisnici njihovih usluga ocjenjuju nakon odrađenog posla. Sve se ocjene, i pozitivne i negativne, objavljuju na profilima izvođača. Ukupno je na Trebam.hr objavljeno više od 8.000 ocjena klijenata nakon završenih projekata.

Kako se ocjenjuju majstori?

U Top 50 nalaze se tvrtke koje su dobile najbolje ocjene od klijenata nakon završenih projekata. U obzir su uzeti prosječna ocjena (najmanje 4,6), ukupan broj ocjena (najmanje 10) i broj ocjena u 2021. godini (najmanje 3).

Među dobitnicima su poduzeća za projektiranje i inženjering (arhitekti, geodeti, ponuđači energetskih certifikata), građevinari i obrtnici (električari, vodoinstalateri, soboslikari, krovopokrivači, gradnja i adaptacija), ponuđači sustava za grijanje i rashlađivanje (centralno grijanje, klima uređaji) proizvođači građevinske stolarije (prozori, vrata, sjenila), poduzeća koja nude usluge za posao (knjigovodstveni servisi, servisi za čišćenje, osiguranja).

Popis svih majstora koji se nalaze među 50 najboljih možete pronaći ovdje.

Koji se majstori najčešće traže?

U 2021. godini broj upita porastao je za skoro 10 % u odnosu na prošlu godinu. Najtraženiji su krovopokrivači, vodoinstalateri, stolari te tvrtke za gradnju i adaptaciju. Među ostalim uslugama najveći porast bilježe upiti za catering.

Zbog povećanja upita i potražnje svakodnevno se stvaraju nove prilike za obrtnike i poduzeća koja žele stalni priljev klijenata ili koja žele pronaći klijente kad imaju manje projekata.

Trebam.hr je vodeći portal za odabir lokalnih izvođača u Hrvatskoj gdje se može naći preko 2000 obrtnika i poduzetnika, a svoje usluge nude i u Sloveniji, Rumunjskoj, Mađarskoj i Južnoj Africi, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari