DRAMATIČNI TRENUCI KOD VELIKE GORICE

Ovo je Filipinac koji je spasio djecu iz gorućeg autobusa: ‘Vatrogasni aparat se ispraznio pa sam rukama grabio snijeg…’

‘Počeo sam kašljati i povraćati, ali svejedno pokušao sam. Pokušao sam jer sam tužan zbog autobusa.’

Školski autobus zapalio se u vožnji kod Velike Gorice. Vozač je djecu brzo izvukao na sigurno i sam ugasio požar. Sve je učinio bez ijedne riječi na hrvatskom jer je vozač Filipinac. Velika tragedija izbjegnuta je samo zbog prisebnog vozača, piše Danas.hr.

Školski autobus u svega nekoliko minuta progutala je vatra. Dim se počeo širiti iz stražnjeg djela. Bienvenido Alivio, vozač autobusa ispričao je kako je uspio spasiti stvar.

“Odmah sam djeci rekao da iziđu. Uzeo sam vatrogasni aparat kako bih pokušao obuzdati vatru. Cijelog sam ga ispraznio, ali nije pomoglo. Tada sam rukama grabio snijeg i bacao na autobus vičući: “Upomoć, upomoć!”

Autobus se zapalio za vrijeme vožnje i u njemu se iz škole vraćalo četvero djece. Srećom, svi su sjedili na prednjem djelu, odmah iza vozača.

“Bio sam uplašen, ali smatram da panika nije opcija. Morate biti smireni, prioritet su putnici i djeca. Bilo me strah jer je ovo prvi put da sam tako nešto doživio. Samo mi je drago da su djeca dobro i da nitko nije stradao”, nastavio je Bienvenido te dodao kako se spašavajući vozilo nagutao dima:

“Počeo sam kašljati i povraćati, ali svejedno pokušao sam. Pokušao sam jer sam tužan zbog autobusa.”

Iz autoprijevozničke tvrtke rekli su nam da je do kvara najvjerojatnije došlo zbog puknuća cijevi za dovod goriva. Sam autobus, tvrde, redovito servisiraju svaka tri mjeseca. Vozaču su zahvalni, baš kao i mještani.

‘Dosta je riskirao’

“Dosta je riskirao. Filipinac se čak i sprijateljio s našim dečkima, moj Domagoj ga jako hvali. Kaže da je izuzetno drag i simpatičan. Uglavnom, čovjek se dosta angažirao i u sve u svemu ispalo je dobro”, kaže Franjo iz Šiljakovine.

Požar su do kraja ugasili vatrogasci, a za svoj hrabri čin gradonačelnik Velike Gorice vozaču će osobno zahvaliti. Idući tjedan uručit će mu turopoljsku podgutnicu.

“Ne vidim se kao heroja u ovoj situaciji. To je istodobno ljudski instinkt i očinski instinkt jer tu djecu vidim kao svoju. Moja djeca su sličnih godina kao i oni. Stoga smatram da ovo nije herojski čin”, skromno je izjavio Bienvenido.

Za nas je ipak heroj. Filipinac Bienvenido u Hrvatsku je stigao prije nešto više od pola godine, a baš kao što mu ime kaže ovdje će uvijek biti dobrodošao, prenosi Net.hr.