'MOŽEMO LI JE SPASITI?'

‘Ovo je Mihaela. Utezima ju je udarao po glavi. Sada izlazi iz zatvora i prijeti da će završiti što je započeo…’

Foto: Ivana Paradžiković/Instagram

Mihaelu je bivši suprug gotovo ubio 2019. godine pred djecom

“Ovo je Mihaela. Pogledajte je. Predivna mlada žena, brižna majka, jedna od hrabrijih koje sam upoznala tijekom karijere. A sada pogledajte druge slike…”

Novinarka i urednica Ivana Paradžiković na svom je Instagram profilu objavila priču koja je potresla ne samo njene pratitelje, već i hrvatsku javnost.

Riječ je o objavi od nekoliko fotografija. Prva fotografija prikazuje sliku sretne mlade žene, no slijede prizori na kojima je ista mlada žena unakažena od strane nasilnika – svog bivšeg muža.

“Druge fotografije nastale su onoga dana kad me prvi put zvala. Bila je u bolnici u paničnom strahu. Čudom je preživjela…”, prepričava Paradžiković.

Njen je bivši suprug u autu, kaže, “metalnim utezima ciljao samo glavu, dok je sa stražnjeg sjedala to promatralo njihovo dvoje maloljetne djece.”

Srećom, naišli su hrabri prolaznici koji su je spasili, a suprug je završio u zatvoru.

“Ovih me dana Mihaela opet zove. U istom je strahu. Nestabilna, agresivna i opasna osoba, kako su ga procijenili psihijatrijskim vještačenjem, izlazi iz zatvora. I kako je zaprijetio – završit će započeto!”, prepričava novinarka.

Nesretna je djevojka promijenila i ime i adresu, ali zna – on će je pronaći. Svaki put do sada ju je pronašao.

“Aljkavošću birokracije njezina bi nova adresa završila u sudskom spisu koji ide i njemu na uvid! Ili bi netko u njezino ime u MUP-u zatražio sva njezina prebivališta. A taj netko – nije ona”, govori.

Dodaje kako je najluđa stvar cijele priče prijedlog Centra za socijalnu skrb koji govori da će joj pomoći “tako što će joj oduzeti djecu jer oni brinu o njihovoj sigurnosti, a dok je majci stavljena meta na čelo – ugroženi su i oni!”

“Mihaela pokojna, djeca siročad. Problem riješen?”, pita se Paradžiković.

“Želudac me boli dok ovo pišem”, dodaje.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama bio je prije svega nekoliko dana. I dok je fokus svih tog dana na promjenama zakona, osudi nasilnika – ovakvi slučajevi zapravo su svakodnevica.

“Možemo li spasiti jednu ženu za početak? Dok opet ne bude prekasno…”, pita se za kraj, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari