‘OVO JE VEĆ RUGANJE’ Ovo su oglasi za stručno osposobljavanje i očekuje se da mladi ostanu u Hrvatskoj?

Ovo je samo nekoliko suludih primjera – među njima je institut IGH koji je početkom godine otpustio 15 inženjera, a sada pak traže 31 osobu za stručno osposobljavanje

“Mladi smo, mlade smo, ali smo radnice i radnici!

To što nemamo puno iskustva i što smo novi na tržištu rada, ne znači da nemamo prava i da se naša prava trebaju privremeno zamrznuti. (…) Želimo biti pošteno plaćeni za svoj rad, imati pravedne radne uvjete i prave ugovore o radu. Želimo da se naše znanje cijeni, da se naše formalno i neformalno iskustvo vrednuje te da dobijemo zasluženo povjerenje”, dio je opisa Facebook stranice “Mladi radnici i mlade radnici” koja, prije svega, služi za razmjenu iskustava i mišljenja mladih ljudi o njihovom radnom mjestu i tržištu rada.

I sva sreća da postoje s obzirom na današnje tragično stanje u Hrvatskoj iz koje sve više mladih odlaze. Pokazuje to želju i perspektivu mladih koji još ne žele odustati pa su se oboružali onime što današnjim generacijama najbolje ide – udružili su se na najvećoj društvenoj mreži kako bi upozorili sve kolegice i kolege na moguće sulude zahtjeve potencijalnih poslodavaca. Stranica je također osmišljena tako da se mladi barem mogu nasmijati na nebulozne oglase za stručno osoposobljavanje.

Ovo je samo nekoliko suludih primjera – među njima je institut IGH koji je početkom godine otpustio 15 inženjera, a sada pak traže 31 osobu za stručno osposobljavanje. Ili poslodavac koji traži na stručno osposobljavanje prodavačicu, a jedan od uvjeta je da “budući polaznik mora imati sklonost lijepom”.

Pogledajte oglase u nastavku:

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari