POBRKANA GODIŠNJA DOBA Tjedna prognoza: ovaj tjedan proljeće, kratka jesen pa ljeto!

Foto: Dražen Suvić (RTL natječaj za naj-fotku)

Tjedan u koji smo ušli bit će prilično promjenjiv i neki će dobro primijetiti da će se u nekoliko dana izmijeniti nekoliko godišnjih doba

Nakon nedjelje u kojoj je bilo i nešto kiše, najviše na jugu zemlje, ponedjeljak je, na zadovoljstvo mnogih, osvanuo s više sunca. Općenito, tjedan u koji smo ušli bit će prilično promjenjiv i neki će dobro primijetiti da će se u nekoliko dana izmijeniti nekoliko godišnjih doba – na kraju krajeva, kako i priliči proljeću!

RADNI DIO TJEDNA

Iako je ponedjeljak počeo sunčano, već u nastavku poslijepodneva, u cijeloj zemlji slijedi porast naoblake, a ponegdje ponovno i kiša. Najveća mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak je u zapadnim krajevima naše zemlje – u Gorskom kotaru, Lici, na sjevernom Jadranu u Moslavini, Zagorju te na Kordunu i širem području Zagreba. Manja vjerojatnost za poslijepodnevni pljusak, ali još bez mogućnost da ga potpuno isključimo, postoji i u Dalmaciji i Slavoniji.

Sutra, u utorak više jesensko vrijeme – oblačnije i znatno svježije! Bit će promjenjivo do pretežno oblačno, povremeno uz lokalnu kišu i pljuskove. Tek kasno poslijepodne i navečer slijedi razvedravanje sa zapada i postupan prestanak kiše. Još važnije, sutra će u cijeloj zemlji biti prilično svježe, netko će reći i hladno! Na kopnu zbog nižih temperatura koje će se kretati od jutarnjih 10-ak stupnjeva do poslijepodnevnih 14, 15. Na Jadranu će svježini više pridonositi umjerena do jaka bura, pa se neće činiti kao da je 18, 19 stupnjeva, koliko će pokazivati naši termometri, već niže!

U srijedu će se atmosfera prolazno stabilizirati i bit će pretežno sunčano. Ipak, zbog vedre noći i stabilizacije, imat ćemo prilično hladno jutro, osobito na kopnu. Tamo je čak ponovno moguć mraz, uglavnom u Gorskom kotaru i Lici. Danju će zato biti malo toplije nego u utorak.

VIKEND

Od četvrtka do kraja tjedna, uključujući vikend, slijedi daljnji porast temperature. Bit će dosta sunca, ali i nešto oblaka, i na Jadranu i u unutrašnjosti. Puhat će umjereno do jako jugo, na kopnu jugozapadni vjetar, pa neće biti sasvim stabilno tako da će mnoga sunčana razdoblja prekidati kratki, prolazni pljuskovi, no kako to obično biva, bit će samo lokalni. S obzirom na južno strujanje, temperatura će svakim danom biti malo viša, u subotu bismo na kopnu mogli mjeriti ljetnih 26, 27 stupnjeva, a na Jadranu samo koji stupanj niže od toga.

U svakom slučaju možemo reći da tjedan u koji smo upravo zakoračili počinje proljetnim vremenom, nastavlja kratkom epizodom jeseni, a završava, po ukusu mnogih – ljetno!

Za više detalja, po gradovima i po danima, pratite prognoze na RTL-u svaki dan u 16:30, 18:25 i 19:10 te Facebook stranicu RTL Vrijeme gdje uz informacije o vremenu, možete sudjelovati i u fotografskim natječajima te glasati (lajkati) radove s riječkim i primorskogoranskim motivima naših fotografa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari