OVO NISTE OČEKIVALI: Svakom zaposlenom Hrvatu 10.000 kuna za godišnji odmor!

Ilustracija

Ministrova je ideja da se domaći turizam potakne olakšicama, kojima bi poslodavci zaposlenima davali vaučere za odmor

Hoće li takozvani vaučeri za turizam, kojima bi tvrtke radnicima davale određeni iznos novca za odmor, a što bi im onda država priznavala kao poreznu olakšicu, doista biti primjenjivi i u Hrvatskoj, čime bi se potaknuli domaći stanovnici na odmor u kontinentalnom dijelu zemlje i izvan glavne sezone na Jadranu, bit će jasnije nakon razgovora koje s mađarskim kolegama o toj temi vodi ministar turizma Anton Kliman, piše Slobodna Dalmacija.

Ministrova ideja da se domaći turizam potakne olakšicama, kojima bi poslodavci zaposlenima davali vaučere za odmor zbog kojih bi im turističke i ugostiteljske usluge bile jeftinije i do 30 posto, zapravo je mađarski model koji se primjenjuje već nekoliko godina.

Radi se zapravo o subvenciji za putovanja koju bi poslodavci isplaćivali preko vaučera kao nekadašnji regres. Zauzvrat bi dobili nižu stopu poreza na dohodak na uplaćene iznose radnicima. Takvi turistički vaučeri pojeftinili bi domaćim građanima ugostiteljske i smještajne usluge izvan glavne sezone od 10 do 30 posto, što sve tek treba usuglasiti s Ministarstvom financija, te predstavnicima poslodavaca i sindikata, dodaje Slobodna Dalmacija.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari