TANKAT ĆEMO NA DECILITRE

Ovo su cijene goriva od sljedećeg tjedna ako Vlada ne reagira: Na udaru neće biti samo vozači

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Prema neslužbenim informacijama, Eurosuper mogao bi stajati oko 16, a eurodizel i više od 16 i pol kuna

Kako što smo ranije najavljivali, u utorak prestaje vrijediti Vladina odluka o zamrzavanju cijena goriva.

Drugim riječima, ako ne bude nove intervencije, dizel i benzin mogli bi ponovno poskupjeti. Prema neslužbenim informacijama HRT-a, eurosuper mogao bi stajati oko 16, a eurodizel i više od 16 i pol kuna.

Ministar gospodarstva Davor Filipović je rekao da će odluka biti donesena nakon vikenda, a premijer Andrej Plenković je za ponedjeljak o toj temi najavio telefonsku sjednicu Vlade.

Mali distributeri apeliraju na Vladu

Osim vozača, na udaru su i mali distributeri.

“Mi danas još jednom molimo i apeliramo na Vladu da nama malim distributerima omogući maržu kojom možemo pokriti svoje troškove poslovanja i uredno plaćati svoje troškove prema državi. Situacija je teška i može doći do zatvaranja naših benzinskih postaja u utorak”, rekla je Vesna Debogović, predstavnica malih distributera goriva.

“Neće se to dogoditi zbog negativnih marži, već i zbog nemogućnosti dobavljanja goriva od jačih distributera, koji s nama ne žele sklapati ugovore sve dok stoji uredba na snazi, čak ni za avansno plaćanje robe. Zato molimo liberalizaciju cijena i hitno uvođenje vaučera za potrebite građane”, dodala je, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari