PROMJENA UTORKOM

Ovo su nove cijene goriva, jedna vrsta osjetno je skuplja

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Cijena plavog dizela je fiksirana

Od ponoći su na snazi nove cijene goriva sukladno Vladinoj odluci. Tako se litra benzina od danas prodaje za 11,19 kuna dok za litru dizela trebati izdvojiti 12,35 kuna. Cijena plavog dizela fiksirana je na 8,49 kuna po litri.

U odnosu na dosadašnje stanje ne benzinskim crpkama, cijena benzina ostala je ista dok je dizel poskupio za 23 lipe. To znači da će vlasnici dizelaša prosječni spremnik od danas plaćati 11,5 kuna više.

Da nema mjera Vlade, maloprodajne cijene naftnih derivata bi iznosile: 13,07 kn po litri za benzinsko gorivo, 14,82 kn po litri za dizelsko gorivo i 9,62 kn po litri za plavi dizel, naveli su iz Banskih dvora.

Sukladno donesenoj Uredbi način izračuna najviše maloprodajne cijene jednak je za sva maloprodajna mjesta u Hrvatskoj za benzinsko i dizelsko gorivo, i to sukladno formuli s 14 dnevnim obračunskim razdobljem i ograničenom maržom od 0,65 kn po litri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari