PROMJENA UTORKOM

Ovo su nove cijene goriva koje vas od danas čekaju na benzinskim pumpama

Ilustracija: Riportal

I benzini i dizel su nešto jeftiniji

Od danas vozače čekaju na benzinskim pumpama nove cijene goriva sukladno najnovijoj Uredbi o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata koju je u ponedjeljak donijela Vlada.

Nova cijena benzina je 10,49 kuna po litri (smanjenje za 0,09 kuna) dok za dizelsko gorivo treba izdvojiti 10 lipa manje i sada je litra 12,19 kuna. Cijena plavog dizela fiksirana je na 8,49 kuna po litri.

Vlada odnedavno definira i cijene ukapljenog plina za spremnike i boce, a ovog tjedna one će iznositi 9,99 kuna po kilogramu UNP za spremnike (porast za 0,30 kuna po kilogramu) i 13,94 kuna po kilogramu UNP za boce.

Da nema mjera Vlade i da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata prije prve Uredbe, iste bi iznosile: 12,37 kuna po litri za benzinsko gorivo, 14,23 kuna po litri za dizelsko gorivo, 9,45 kuna po litri za plavi dizel, 11,84 kuna po kilogramu UNP za spremnike i 16,58 kuna po kilogramu UNP za boce, naveli su iz Vlade.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views