NAKON PREDSJENIŠTVA HDZ-A

Plenković otkrio nove cijene goriva, plavi dizel ostao je zamrznut

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

‘Danas je održana telefonska sjednica vlade, ponovno je za desetak lipa smanjena cijena benzina i dizela, plavi dizel ostao je zamrznut’,kazao je premijer

Održana je sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a. Razgovarali su o aktualnim temama. Premijer Andrej Plenković dao je izjave za medije.

“Danas je održana telefonska sjednica Vlade, ponovno je za desetak lipa smanjena cijena benzina i dizela, plavi dizel ostao je zamrznut”, rekao je.

Pomentirao je razrješenje šefa VSOA-e Ivice Kindera. Rekao je da će on biti razriješen kada mu se nađe zamjena.

Kazao je da su razmotrili pitanje ravnatelja VSOA-e te da je danas prvi put vidio izvješće i pročitao ga.

“Potom sam zvao na sastanak ravnatelja, gospodina Kindera i usuglasili se da zbog više nego jasno uočene nezakonitosti niza djelatnika u okviru VSOA-e, da ćemo ga razriješiti dužnosti. Ne vidim tu njegovu korist, izravnu odgovornost”.

“Mi ćemo pronaći osobu koja ima određene vještine i ne sumnjam da ćemo pronaći takvu osobu u narednih nekoliko dana”, rekao je Plenković.

“Imamo osobu za tu poziciju. Djelatne vojne osobe nisu članovi političkih stranaka”, rekao je na pitanje novinarke hoće li ta nova osoba biti član HDZ-a.

“Proteklih nekoliko mjeseci je i ravnatelj poduzimao neke aktivnosti. U proteklih nekoliko tjedana bili smo informirani o prirodi aktivnosti koje su se događale”, kazao je odgovarajući na pitanje je li ga izvješće šokiralo.

Navodi da će Vlada u utorak predložiti trećeg člana Nadzornog odbora INA-e.

Nove cijene goriva

“Danas je održana telefonska sjednica vlade, ponovno je za desetak lipa smanjena cijena benzina i dizela, plavi dizel ostao je zamrznut”, rekao je.

Podsjetimo, cijena litre benzina trenutno iznosi 10.58 kuna, litra dizela iznosi 12.29 kuna, a cijena plavog dizela je 8.49 kuna po litri.

Upitan je o Popisu stanovništva te je kazao da ne vidi ništa sporno.

Osvrnuo se i na izbore u Italiji.

“Poštujemo rezultate, sukladno očekivanjima. Imaju više nego uvjerljivu većinu, čestitam pobjednicima. Nakon formiranja vlasti stupit ćemo u kontakt”, rekao je Plenković, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari