DRAMA U PLOČAMA

Pacijent umro nakon što ga je Hitna pomoć dvaput odbila odvesti u KBC Split tvrdeći da ‘nije hitno’

Patrik Macek/PIXSELL

Muškarac je, prema tvrdnji njegovog unuka, preminuo od trovanja izazvanog puknućem čira na želucu, a pločanska Hitna pomoć odbila je pacijenta odvesti u KBC Split tvrdeći da nije hitan slučaj

O drami koja se zbila u ponedjeljak i, nažalost, završila smrću pacijenta u Pločama pisao je lokalni portal Ploče Online prenijevši najprije pismo unuka preminulog koji je svjedočio događaju u Hitnoj pomoći tamošnjeg Doma zdravlja.

“Javljam vam se u vezi događaja sto se dogodio jučer (poruka poslana u utorak op.a.) kroz jutro, a tiče se Hitne službe u Pločama koja je zbog svoje nestručnosti i nemarnosti dovela do smrtnog slučaja, prenosi Net.hr.

‘Zaključili su da nije hitan slučaj’

Naime radi se o mome djedu Josipu Rončeviću koji je preminuo u teškoj patnji prouzrokovanoj trovanjem od puknuća čira na želucu, a Hitna pomoć Ploče nije htjela pacijenta voziti u Split u bolnicu na liječenje iako su bili dva puta na terenu kod pacijenta na Spilicama (naselju kod Ploča, op.a.). Zaključili su da nije hitan slučaj te da ga neće voditi za Split. Htio bih da objavite priču da se napokon poduzmu određene radnje da se ovakvi slučajevi ne ponavljaju. Imam snimke razgovora s doktorom s Hitne i nalaze od istog doktora gdje se vidi i čuju izjave i odbijanje vožnje pacijenta”, napisao je unuk preminuloga.

Protiv liječnika pokrenut postupak otkaza ugovora o radu

Danas se, pak, o ovom slučaju oglasio Zavod za Hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije. U priopćenju ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luke Lulića, koje također prenosi Ploče Online, stoji sljedeće:

“U svezi nemilog događaja u ispostavi Zavoda za hitnu medicinu u Pločama, izvješćujem da sam, odmah po saznanju o okolnosti smrti pacijenta iz Staševice, za kojega je dana 25. siječnja 2021. godine zatražena hitna medicinska intervencija našeg tima iz Ploča, pokrenuo provođenje izvanrednog stručnog nadzora radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

U provedbi izvanrednog stručnog nadzora, Komisija Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije zaključila je da ordinirajući liječnik tima hitne medicinske službe u svom radu, za vrijeme hitne medicinske intervencije, nije postupio sukladno standardnim operativnim postupcima, protokolima rada i algoritmima postupanja. Po prijemu Zaključka Komisije za izvanredni stručni nadzor pokrenuo sam postupak otkazivanja ugovora o radu s tada ordinirajućim liječnikom hitne medicinske službe u Pločama. Ovim putem upućujem ispriku i izražavam sućut obitelji preminulog pacijenta.”, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views