MJEŠTANI U ČUDU

Doktorica sa Šolte ne želi cijepiti svoje pacijente: ‘Od cjepiva ćete oboljeti na mozak’

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Na liječnicu se žale i mještani i kolege koji su je prijavili nekoliko puta. Ravnatelj Doma zdravlja kaže da su mu mogućnosti limitirane

Neću vas cijepiti niti zapisati da ste voljni primiti cjepivo. To vam nije dobro. Od cjepiva ćete oboljeti na mozak. To su opravdanja koja svojim pacijentima navodno govori liječnica s otoka Šolte kad od nje zatraže da se zapišu za cijepljenje protiv korona virusa.

Mještani otoka na kojem živi oko 1700 stanovnika suočeni su sa “zidom”. Cjepivo im liječnica navodno ne odobrava, a nitko joj se ne želi zamjeriti, pišu 24 sata.

“Iako jesam na neki način nadređeni doktorici sa Šolte, moje nadležnosti i mogućnosti kažnjavanja su limitirane. Za konkretne terapije ili nepropisivanje cjepiva, tu se radi o njezinoj stručnoj procjeni. E sad, samo dva tijela mogu dovesti to u pitanje, stručna Povjerenstva sastavljena od tri člana, bilo da je riječ o sudskim vještacima medicinske struke ili pak liječnicima imenovanim od strane naše Komore”, potvrdio je “probleme” na Šolti ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa, prenose Vijesti.hr.

Liječnica nije željela komentirati slučaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari