DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE

Video | Padaju cijene goriva, hoće li konačno pasti i cijena hrane? Vladina mjera ističe za nekoliko dana…

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Rijeka

Skupi energenti utjecali su na inflaciju. Cijene su u prosjeku više za 13 posto, hrane i pića i više od toga

Od utorka će biti osjetno jeftiniji benzin i dizel, a dobre vijesti stižu i za ribare i poljoprivrednike, javlja RTL Danas.

Litra dizela bit će jeftinija 91 lipu, litra benzina 88 lipa, a litra plavog dizela 54 lipe.

Stručnjak za energetiku kaže da se stanje smiruje, jer nije došlo do nestašice, kaže Ivica Jakić, koji dodaje da ima dovoljno energenata na tržištu.

Utjecaj na inflaciju

Skupi energenti utjecali su na inflaciju. Cijene su u prosjeku više za 13 posto, hrane i pića i više od toga. Trgovci koje građani percipiraju kao glavne lovce u mutnom kažu – nije do njih.

Vlada je zamrznula cijene devet osnovnih proizvoda – među njima mlijeka, svinjetine, šećera. Mjera ističe za nekoliko dana, a proizvođači traže odmrzavanje cijena.

Iz Vlade pak su stigle druge informacije. Kako doznaje N1, Vladina odluka o zamrzavanju osnovnih prehrambenih namirnica ostaje na snazi do 31. ožujka.

Odluka o zamrzavanju cijena donesena je bez konkretnog roka, a u Vladi su u međuvremenu komunicirali da će nakon tri mjeseca procijeniti učinak te mjere te su zaključili da će mjera i dalje ostati na snazi, barem do 31. ožujka, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari