POVRATAK U PETROVU

Palčići su blizu cilja! Hrvatska pokazala veliko srce: Nedostaje manje od milijun kuna

Foto: Pixsell

Potrebno je prikupiti 4.048.577 kuna kako bi se Palčići vratili u Petrovu

Zajednička grupa udruge “Dinamo to smo mi” i Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići” za humanitarnu akciju “Vratimo Palčiće u Petrovu” na Facebooku uspjela je prikupiti gotovo 3,2 milijuna kuna!

Potrebno je prikupiti 4.048.577 kuna kako bi se Palčići vratili u Petrovu, a čini se da će to uspjeti jer Hrvati su još jednom pokazali svoje veliko srce, na vrlo jednostavan način.

Humanitarna akcija funkcionira tako da ljudi objavljuju fotografije stvari koje smatraju vrijednima a koje imaju veze sa sportom, na Facebook stranicu, odrede koliko dugo traje miniaukcija za te stvari i potom se svi koji žele nadmeću. Onom tko ponudi najviše, ide ponuđena stvar.

U akciju su se uključili brojni poznati sportaši i javne osobe, ne samo iz Hrvatske, ali posebno zadivljuje činjenica da su se ljudi odrekli uistinu vrijednih stvari od kojih su mnoge – u sentimentalnom smislu – neprocjenjive.

Time će vratiti Palčiće u bolnicu, no ipak treba podvući crtu pa se zapitati: zašto novac prikupljaju građani? Zašto se nakon nepuna dva mjeseca od potresa stvari ne miču s “mrtve točke”?

Jer, iako su Hrvati pokazali srce i učinili velike stvari, treba otkriti zašto oni koji su trebali nisu učinili dovoljno. Ili ništa…

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj