"TREBA IZVJEŠTAVATI DRUGAČIJE"

PANIKA U FUŽINAMA?! Bregovac: “Izvještavanje o novooboljelima treba poboljšati, stožeri potiču paniku”

Foto: Croatia.hr/I. Biočina

Izvještavanje nacionalnog i županijskih Stožera civilne zaštite (SCŽ) o broju novooboljelih od COVID-19 virusa treba hitno poboljšati kako bi se minimizirala panika i unaprijedila zdravstvena skrb na lokalnoj razini, poručuje David Bregovac, načelnik Općine Fužine.

“Naime, danas je s zabilježenim porastom novih slučaja zaraze COVID-10 virusom Stožer civilne zašite objavio kako je evidentirano osam zaraženih u Gorskom kotaru, što je stvorilo paniku među žiteljima Općine Fužine.

Uz to, načelnici SCŽ lokalnih samouprava ne dobivaju pravodobne informacije o statusu s njihovih područja što ih ograničava u njihovu radu na terenu. Pored toga, Gorski kotar je prostorno raširen, udaljenosti između naselja su velike, a upravo pravodobno informiranje o pojedinom naselju novooboljelih može umanjiti strah i paniku među građanima. Nužno je biti spreman da u ovom razdoblju broj novooboljelih poraste, a strah i panika dodatno otežavaju ionako tešku situaciju.

„Ovakva manjkav sustav informiranja neće učinkovito spriječiti širenje virusa te nam prijeti kolaps sustava i potencijalno novi lockdown koji nas može i gospodarski uništiti.“, zaključio je Bregovac i pozvao nacionalni i županijski SCŽ na promptno rješavanje ovog problema.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari