A SVI MJESECIMA HRLE

Papa se osvrnuo na prozivke zbog kipa Djevice kupljenog u Međugorju. ‘Ne treba vjerovati svima’

Biskupija istražuje fenomen oko kipa, a u istragu se uključila i policija. Privatni istražitelj je potvrdio da mrlje na kipu potječu od svinjske krvi, a neki od sljedbenika su ispričali kako su prevareni

Stanovnici Trevignana pozvali su papu Franju da intervenira protiv Giuseppe Scarpulle zbog ceremonija koje organizira oko kipa Djevice Marije kojeg je nabavila u Međugorju, a papa je sada slučaj i prokomentirao javlja Klix.ba.

Tijekom jednog intervjua, kada su ga upitali o ukazanju Djevice Marije, papa je kazao kako ne treba vjerovati svima.

“Ne gledajte tamo. Postoje ukazanja Djevice koja su stvarna, ali Djevica nikada nije privlačila pažnju na sebe. Volim je vidjeti kako prstom pokazuje prema Isusu. Kad je marijanska pobožnost previše usmjerena na tebe, to nije dobro”, rekao je.

Inače, riječ je o kipu kojeg je Scarpulla kupila u Međugorju. Kada se vratila u Italiju tvrdila je da joj se Djevica ukazala, lila krvave suze i slala joj poruke. Zbog toga su brojni vjernici dolazili u posjet ovom kipu kojem su se molili i tražili ozdravljenje.

Lokalni biskup Marco Salvi prošlog je tjedna pozvao hodočasnike da prestanu hrliti na to mjesto trećeg dana u mjesecu.

Biskupija istražuje fenomen oko kipa, a u istragu se uključila i policija. Privatni istražitelj je potvrdio da mrlje na kipu potječu od svinjske krvi, a neki od sljedbenika su ispričali kako su prevareni.

Zbog svega se Scarpulla suočava sa sudskom istragom. Ona je u prošlosti bila osuđena jer je osnovala zakladu preko koje je skupljala donacije navodno za bolesnu djecu.

Izjavila je kako nije pokolebana istragom. “Neću se pomaknuti ni za milimetar jer sam u kući Božjoj i imam Djevicu na svojoj strani”, kazala je, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari