PETICIJA protiv plaćanja mostarine za Krčki most

Web-portal Riječanin je osluškujući želje svojih čitatelja pokrenuo peticiju – potpišite za besplatnu mostarinu i pošaljite peticiju čim većem broju svojih prijatelja!

Mostarinu za Krčki most stanovništvo Primorsko-goranske županije ne bi trebalo plaćati, ali isto tako mostarina bi trebala biti potpuno ukinuta za sve, jedinstveno je mišljenje stanovnika naše županije. S ciljem ostvarenja ove inicijative web portal Riječanin je na traženje svojih čitatelja  pokrenuo peticiju koju možete sada potpisati, i koju ćemo priložiti materijalima koji će poduprijeti ovu inicijativu i u Saboru RH.

[emailpetition id=”1″]

Primorci i Gorani odnosno Primorsko-goranska županija svojim dohotkom znatno više doprinosi ukupnom dohotku Republike Hrvatske no što im se od države vraća, a nakon što su Imoćani dobili besplatan prolaz kroz tunel Sveti Ilija i stanovnici ove županije smatraju da treba doći do potpune obustave plaćanja mostarine na Krčkom mostu za sve.

Tim više što je recimo Krčki most izgrađen samodoprinosima lokalnog stanovništva i kreditom otplaćenim još 1990. godine, dok država za tunel Sveti Ilija i dalje otplaćuje kredit od 600 milijuna kuna.

Podrška ovoj peticiji očekuje se i od ministra Vlade RH Olega Butkovića koji je kadar Primorsko-goranske županije i za nadati se da će njegov glas u Vladi imati težinu i po ovom pitanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari