TEŠKE REAKCIJE

PFIZEROVO CJEPIVO IPAK NIJE TAKO SIGURNO? Dvoje zdravstvenih radnika razvilo tešku alergijsku reakciju…

Igor Kralj/PIXSELL

Dvoje zdravstvenih djelatnika u Velikoj Britaniji koji su u utorak primili cjepivo Pfizera i BioNTecha razvili su tešku alergijsku reakciju

Velika Britanija je, podsjetimo, prva europska zemlja koja je krenula s masovnim cijepljenjem protiv koronavirusa, a među prvima su ga primile osobe iz osjetljivih skupina te zdravstveni djelatnici.

Regulatorna agencija za lijekove (MHRA) iz predostrožnosti je, nakon ova dva slučaja, savjetovala NHS-u (National health service) da svatko tko ima povijest jačih alergijskih reakcija na lijekove, hranu ili cjepiva ne bi trebao primiti cjepivo Pfizera i BioNTecha.

„Kao što je uobičajeno za nova cjepiva, MHRA je iz predostrožnosti savjetovala da ljudi koji su imali već izražene alergijske reakcije ne primaju ovo cjepivo. Djelatnici koji su ga dobili dobro se oporavljaju“, rekao je ravnatelj NHS-a Stephen Powis, prenosi Daily Mail.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari