Plan za spas Uljanika još nije gotov, radnici ni ovaj tjedan neće dobiti plaće

Restrukturiranje će drugačije provoditi u Puli, a drugačije u Rijeci

U utorak je u ministarstvu gospodarstva poduzetništva i obrta održan prvi radni sastanak ministra Darka Horvata s novom Upravom Uljanika koju vodi Emil Bulić, nakon čega je javnosti poručeno da plan restrukturiranja još uvijek nije gotov, a kako plaće ne treba očekivati u ovome tjednu.

“Sljedećih par dana trebat će da se finišira dokument i da ga idući utorak ili u srijedu zaprimo u ministarstvu. Nakon toga s ministarstvom financija ide analiza dokumenta s čijim konceptom smo se složili. Tijekom sljedećeg tjedna dokument će biti poslan u Europsku komisiju”, rekao je nakon sastanka Horvat.

Pojasnio je kako su novitet u ovom prijedlogu plana ‘kolege iz 3. maja’, što znači da se će restrukturiranje drugačije provoditi u brodogradilištu u Puli, a drugačije u Rijeci.

“Koncept Grupe i dalje će biti jedinstven, samo će se restrukturiranje drugačije provoditi. Razmišljamo koliko nam likvidnosti treba da završimo brodove koji su na navozima”, rekao je ministar.

Potvrdio je da za brodogradilištima ima interesa potencijalnih strateških partnera, ali i da je puno veći interes za riječko brodogradilište 3. maj.

Bulić se zahvalio svim radnicima na strpljenju jer zna da su financijski najugroženiji.

“Mi smo održali razgovore s predstavnicima radnika, prva tema su nam bile plaće i mjere kako bi ih osigurali”, rekao je Bulić.

Hrvoje Burić: ‘Najodgovorniji za stanje u 3. maju su IDS, Končar i uprava Uljanika’

Predsjednik Nezavisne liste Bura i riječki gradski vijećnik Hrvoje Burić izjavio je u utorak da je za sadašnje stanje riječkog brodogradilišta 3. maj najviše odgovoran IDS, i to posebno gradonačelnik Pule Boris Miletić i istarski župan Valter Flego, te poduzetnik Danko Končar i Uprava pulskog Uljanika.

Danko Končar je dao pozajmicu Uljaniku, ali je to uvjetovao osiguranjem u nekretninama vrijednosti veće od 100 milijuna kuna. Predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan nije uvjetovao davanje pozajmice iz riječkog 3. maja Uljaniku od 523 milijuna kuna na sličan način, tako da je i on, zajedno s IDS-om, Končarem i upravom Uljanika odgovoran za svjesno uništenje brodogradnje u Rijeci, rekao je na konferenciji za novinare u Rijeci gradski vijećnik Burić.

Vijesti.hr
Foto: Duško Marušić/Marko Lukunić/Pixsell

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views