PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Planirate i ostatak produženog vikenda provesti na otvorenom? Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje!

Foto: M.L.

Razmjerno stabilno u grebenu anticiklone sa sjevera kontinenta još će se zadržati i danas. Već sutra počinje postupno osim toplijeg stizati i nešto vlažniji zrak ispred poremećaja na zapadu kontinenta. 

Uživajmo i danas u suncu, ali mnogima se još koža na sunce i nije navikla ili pripremila pa vodite računa o vrlo visokom UV indeksu. Izbjegavajte dulji boravak na direktnom suncu između 11 i 16 sati, a ukoliko baš morate kape, šeširi i kreme su obavezni, osobito djeci koja opekline mogu zadobiti i za manje od 10 minuta, pišu Vijesti.hr

PETAK 

Ujutro i prijepodne većinom sunčano pa i vedro. Opet mirno, tiho, tijekom jutra samo ponegdje uz obalu slaba, na južnom dijelu Jadrana mjestimice i umjerena bura, zatim sjeverozapadnjak. Svježe, osobito u unutrašnjosti, ali temperatura će prilično naglo rasti.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, povremeno uz grudaste oblake, ali one bezazlene. Vjetar slab, a temperatura do najviše 27, lokalno moguće i 28 °C.

Sunčano će opet biti u Slavoniji, a izostankom vjetra još će malo zatopliti. Uglavnom oko 26-27 °C.

U Dalmaciji sunčano, stabilno i još malo toplije, većinom i vrlo toplo. Pravi ljetni dan gdje ugodu donosi tek slab do vrlo rijetko i umjeren maestral.

Na sjevernom Jadranu također većinom sunčano, a uz slab vjetar posvuda vrlo toplo. Mjestimični lokalni razvoj oblaka se očekuje u sjevernijim gorskim područjima, uglavnom Gorskom kotaru, gdje može biti i kakvog kratkotrajnog pljuska.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Za vikend na kopnu postupno sve više oblaka, već potkraj subote nestabilnije u gorju i na zapadu unutrašnjosti uz granicu sa Slovenijom, a pljuskova će najviše biti u nedjelju i početkom idućeg tjedna. Pritom u noći na ponedjeljak može biti olujnog nevremena s obilnom kišom, moguće i tučom, a tako će i prolazno osvježiti.

IDUĆIH DANA NA MORU

U subotu manje stabilno i na Jadranu, ali uglavnom suho. Vjerojatnost za pljuskove se povećava od nedjelje na sjevernom dijelu, a u ponedjeljak bi nevera moglo biti duž cijele obale, a mogući su i prolazno izraženiji grmljavinski pljuskovi. Srećom, oblake će brzo, kad zapuše, rastjerati bura i tramontana, a temperatura uz više opet porasti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari