NIJE PUNO, ALI JE POSKUPLJENJE

Video | Planirate nešto poslati? Pripremite se, Hrvatska pošta ima nove cijene!

Najnovije poskupljenje je već drugo u samo dvije godine

Razglednica, pismo, pošiljka… Planirate li neko slanje pripremite se na poskupljenje jer Hrvatska pošta ima nove cijene!

25 lipa više za slanje pisma mase do 50 grama. Nije puno, ali poskupljenje je poskupljenje izvještava Bojan Uranjek za RTL Vijesti.

“Jednostavno sve je poskupilo, mora i to. Usluge moraju poskupiti pa sad neke više neke manje, ali mislim da je to normalno, nema, nema izbora”, kazuje Katica Pauković iz Osijeka.

“Meni više ništa nije normalno pa se prilagođavamo. Pa smo skupa s tim nenormalni”, govori sugrađanka Ksenija Rumora.

“S obzirom da ne šaljem pisma, osobno na mene ne utječe”, govori Alenka Medak.

Na Hrvatsku poštu utječe rast cijena energenata zbog kojih su i podigli cijene. Posebice goriva.

“Gorivo je velika stavka u našim operativnim troškovima i troškovi goriva su porasli 40 posto pa je bilo nužno korigirati cijene usluga”, kazuje Krešimir Domjančić, voditelj Odjela za odnose s javnošću Hrvatske pošte.

Kažu da su i nove cijene poštanskih usluga u Hrvatskoj među najnižima u Europi. No, najnovije poskupljenje je već drugo u samo dvije godine, iako im fokus nije na toj usluzi.

“Što se tiče privatnih korisnika, i dalje određeni pojedinci šalju i vole slati i razglednice i čestitke. Šalju i pismene pošiljke, ali s obzirom na velik rast e-trgovine usredotočili smo se na pakete i na naš paketski biznis”, govori Domjančić.

I biznis i način komunikacije vremenom se mijenja. No pisma su nekako posebna. Postoji i izreka: San je pismo, a mnoga pisma nisu ništa drugo nego snovi.

Je li za naše snove 25 lipa više – previše, od sna do sna, odlučit ćemo sami, izvještava Bojan Uranjek za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari