U POŽEGI

Planuo luksuzni BMW bivšeg HDZ-ovog dogradonačelnika optuženog za namještanje poslova

Foto: Čitatelj/ požega.eu

Automobil bivšeg dogradonačelnika Požege Marija Pilona zapalio se pred njegovom obiteljskom kućom, ali ga je ugasio prije dolaska vatrogasaca

U petak, nešto prije 18 sati, došlo je do zapaljenja skupocjenog BMW vozila bivšeg zamjenika požeškog gradonačelnika Marija Pilona koji se nalazio parkiran pred njegovom obiteljskom kućom, piše portal Požega.eu.

Na intervenciju su izišli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Požege, ali su na lice mjesta stigli kada je požar na vozilu već bio ugašen. Neslužbeno, ugasio ga je sam vlasnik vozila. Uzrok požara zasad nije poznat, prenosi Net.hr.

Pokušavao namjestiti poslove energetske obnove zgrada

Pilon je široj javnosti postao poznat nakon što je optužno vijeće osječkog Županijskog suda proljetos potvrdilo optužnicu prema kojoj je, skupa s bivšim gradonačelnikom Darkom Puljašićem, osumnjičen za trgovanje utjecajem. Konkretnije, za namještanje natječaja za energetsku obnovu zgrada u Požegi.

Protiv njih dvojice USKOK je lani u rujnu podigao optužnicu tereteći ih da su u siječnju 2020. godine, koristeći autoritete gradonačelnika i dogradonačelnika te predsjednika skupštine požeškog poduzeća Komunalac, zatražili od direktora tog poduzeća Josipa Viteza da pogoduje određenim izvođačima u postupku javne nabave za izradu energetskih certifikata i glavnih projekata za energetsku obnovu stambenih zgrada kojima upravlja ta tvrtka.

Prema optužnici, od Viteza su tražili da u postupku natječaja za svaku pojedinu stambenu zgradu uputi pozive za dostavljanje ponuda za energetsku obnovu onim ponuditeljima na koje ga oni upute, a da će oni u skladu s dogovorenim osigurati još dvije ponude drugih ponuditelja. No, Vitez je njihov zahtjev odbio.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari