Platila 500 kn kazne: Ministrica Žalac bez važeće vozačke dozvole naletjela na djevojčicu

U trenutku nesreće u Vinkovcima ministrica nije imala važeću vozačku dozvolu

Ministrica Gabrijela Žalac, kada je danas naletjela automobilom na djevojčicu (OVDJE) koja je prelazila cestu, nije imala važeću vozačku dozvolu, izvijestili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Priopćenje PU vukovarsko-srijemske o nesreći u kojoj je sudjelovala ministrica prenosimo u cijelosti:

Očevidom prometne nesreće koja se dogodila oko 10 sati u Vinkovcima, u ulici Sv. Ćirila i Metoda, utvrđeno je kako je osobnim vozilom “Peugeot 308”, vinkovačkih registracijskih oznaka, upravljala 40-godišnjakinja iz Vinkovaca.

Do prometne nesreće je došlo kada je 10-godišnje dijete neoprezno pretrčavalo kolnik u trenutku kada se kolnikom kretalo osobno vozilo te je došlo do udara vozila u dijete. U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima utvrđeno je kako je dijete teže ozlijeđeno te je prevezeno u KBC Osijek radi daljnjeg liječenja.

Nad 40-godišnjakinjom je na mjestu događaja izvršeno alkotestiranje te nije utvrđena prisutnost alkohola (0,00 g/kg).

S obzirom da je vozačica upravljala vozilom s nevažećom vozačkom dozvolom, sukladno članku 196. st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000,00 kn, odnosno 500,00 kn ukoliko se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila.

Očevidom prometne nesreće rukovodila je zamjenica općinskog državnog odvjetnika”, zaključuju iz PU vukovarsko-srijemske.
Vijesti.hr
Foto: PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari