Operirana djevojčica na koju je naletjela ministrica: ‘Žalac je potresena. U Vladi ne razmišljaju o ostavci’

Ministrica Gabrijela Žalac jutros je u Vinkovcima svojim automobilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu

Ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac jutros je u Vinkovcima svojim automobilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu koja je pretrčavala cestu izvan obilježenoga pješačkog prijelaza.

Djevojčica je vozilom hitne pomoći prevezena u vinkovačku bolnicu u kojoj su joj utvrđene teške ozljede – točnije prijelom potkoljenice. Ubrzo je prebačena u osječku bolnicu u kojoj je operirana. U međuvremenu se ispostavilo da je Žalac prekršila zakon – jer je vozila bez važeće vozačke dozvole.

Žalac razgovarala s premijerom

Ispred osječke bolnice se u emisiju RTL Danas javio novinar Boris Mišević rekao je da ministrica još nije došla u bolnicu posjetiti djevojčicu jer je ona bila na operaciji i najavila je da će doći kasnije večeras.

Nakon što izađe iz posjeta morat će odgovoriti zašto je vozila bez važeće vozačke dozvole. RTL je iz Vlade dozao da je ministrica Žalac jako, na ljudskoj razini, potresena s nesrećom u kojoj je sudjelovala djevojčica. Razgovarala je s premijerom Plenkovićem o ovoj situaciji i zasad u Vladi ne razmišljaju o njezinoj ostavci i smatraju da se to moglo dogoditi svakome.

Djevojčica je izvan životne opasnosti

Voditelj Zavoda za plastičnu kirurgiju u osječkoj bolnici, Želimir Orkić, rekao je u RTL-u Danas da je djevojčica danas operirana i da je izvan životne opasnosti. “Imala je prijelom potkoljeničnih kostiju iznad desnog gležnja sa malim pomakom ulomaka. To je zatvoreni prijelom, što znači da nije kompliciran i omogućio nam je da sa najmanjom mogućom kirurškim uplitanjem dijete operiramo”, rekao je Orkić i dodao da će se djevojčica u potpunosti oporaviti.

“Kosti i ulomci su posloženi, dobila je imobilizaciju i to će omogućiti da se brzo oporavi i ne očekujemo da će biti nikakvih posljedica”, kazao je Orkić te dodao da je djevojčica već u polubudnom stanju. “Ne očekujemo nikakve komplikacije”, zaključio je Orkić.

“Nema ovdje obilježenih pješačkih prijelaza”

Iz još neutvrđenih razloga, danas prijepodne u vinkovačkoj Ćirilometodskoj ulici pred osobni automobil ministrice Gabrijele Žalac izletjela je 10-godišnja djevojčica. Policija tvrdi da je neoprezno pretrčavala kolnik.

“Djece ovdje ima jako puno i neoprezno pretrčavaju preko ceste. Nema ovdje obilježenih pješačkih prijelaza. Pa treba i na to ukazati kako ne bi dolazilo do ovakvih situacija”, kazao je susjed.

Policija ne navodi kojom je brzinom ministrica vozila, no izvori bliski Žalac tvrde da nije vozila brzo. Djevojčica je završila s prijelomom potkoljenice, što upućuje na teške ozljede. Iz vinkovačke bolnice prebačena je u osječku. Bila je pri svijesti te je komunicirala s osobljem.

“Zasad po svim prvim medicinskim parametrima, radi se o ozljedi koja neće ostaviti nikakve posljedice na lokomotorni sustav”, kazao je ranije Želimir Orkić, torakalni i plastični kirurg KBC-a Osijek. Doznaje se, udomljenu djevojčicu na putu do osječke bolnice pratila je majka.

Ministrica nije imala važeću vozačku dozvolu

Ministarstvo se vrlo brzo nakon nesreće obratilo javnosti priopćenjem.

“Obzirom na šok za obje obitelji, oglašavamo se pisanim putem. Detaljnije o cijelom slučaju očitovat će se nadležne službe. U popodnevnim satima gospođa Žalac posjetit će ozlijeđeno dijete”, priopćilo je ranije danas Ministarstvo regionalnog razvoja.

Na mjestu nesreće utvrđeno je da ministrica ne posjeduje važeću vozačku dozvolu pa joj je propisana i kazna od 1000 kuna. Budući da ju je odmah platila, iznos joj je prepolovljen.
Ema Bašić

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari