PLATIŠ KOLIKO POTROŠIŠ: Odzvonilo paušalnim računima za električnu energiju

Ilustracija

Paušali računi za električnu energiju odlaze u povijest, ubuduće će potrošači, kako javlja Dnevnik.hr, struju plaćati prema stvarnoj mjesečnoj potrošnji.

Naime, od 1. listopada HEP ima obvezu svim potrošačima ugraditi brojila za daljinsko očitanje potrošene struje, što bi trebalo značiti manje račune i jamčiti bolju kontrolu potrošnje.

Ipak, na ovu pogodnost mnogi će čekati još godinama jer je HEP-a dužan u roku od 15 godina opremiti kupce iz kategorije kućanstva brojilima s daljinskim očitanjem, objasnio je dr.sc. Srđan Žutobradić iz HERA-e (Hrvatske energetske regulatorne agencije).

Ipak, onaj tko je voljan ugraditi brojilo prije nego to učini HEP, treba računati na troškove od minimalno 2 tisuće kuna. Ugradnjom novog brojila ukida se i naknada od 10 kuna za mjesečno samoočitanje.

Uvođenjem novog sustava neplatiše će HEP s mreže moći isključiti bez izlaska na teren, ali je novost što to neće smjeti činiti petkom, subotom i nedjeljom, praznikom kao ni na dan prije praznika!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari