OBRAĆANJE PREMIJERA

Plenković apelira: ”Odgodimo sva druženja i svedimo ih na minimum! Virus sigurno nije najbolji poklon za Božić…”

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Stožer će sutra objaviti nove mjere. Premijer je još jednom apelirao na suzdržavanje od druženja: ‘Virus sigurno nije najbolji pokon za Božić”, kazao je

Premijer Andrej Plenković podsjetio je da je iza njih pet virtualnih sjednica jer je bio u izolaciji. Osvrnuo se na epidemiju. Zahvalio je zdravstvenim djelatnicima.

“Daju sve od sebe da spase svaki ljudski život. Zahvaljujem i najvećem broju građana koji razumiju opasnost od virusa i daju ključan doprinos bez kojeg bi nam situacija bila još teža. Važno je držati se pet pravila: držimo distancu (izbjegavajte rukovanje), neogovorno je pružati ruke, nosimo maske, perimo i dezinficirajmo ruke, prozračujmo redovito prostore. Odgodimo sva daruženja i svedimo ih na minimum, nekoliko tjedana, unatoč blagdanima. Bitno je prekinuti lanac prenošenja virusa”, poručio je premijer na početku sjednice Vlade.

Rekao je da će nam trebati još najmanje šest mjeseci da se nabave sve doze cijepiva i cijepe građani.

“Svi znamo da ni najstrože mjere neće biti dovoljne ako ne bude osobne odgovornosti. U pripremi su nove mjere, Stožer će ih objaviti sutra. Cilj je učiniti sve kako bi ove blagdane proveli na miran način. Borimo se za bolji siječanj. Potrebno je smanjiti mobilnost kako bismo u siječanj ušli na što bolji način”, rekao je premijer na početku sjednice Vlade.

Članovi Vlade dobit će na današnjoj sjednici najnovije informacije o aktualnom stanju vezanom uz epidemiju koronavirusa. Iza Hrvatske je dan s najviše preminulih osoba – čak 92.

Najavljeno je da popuštanja mjera koje su na snazi nema do daljnjeg, a na stolu su i nove mjere o kojima bi se više trebalo saznati sutra.

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade je prijedlog zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata te Prijedlog zaključka o podržavanju donošenja Mjera aktivne politike zapošljavanja za 2021. iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao i Prijedlog odluke o odobrenju državne potpore za sanaciju društva HŽ Cargo d.o.o.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari