OTVOREN PREDMET

Plenković i Milanović pod istragom zbog korištenja vile Costabella u Rijeci

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa (POSI) otvorilo je predmet kojim će ispitati okolnosti vezane uz korištenje državne vile Costabella u Rijeci od strane premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića. Prema prijavi podnesenoj Povjerenstvu, potrebno je istražiti jesu li premijer i predsjednik tijekom svog mandata na zakonit način koristili ovaj državni objekt za osobne potrebe.

Prijava se temelji na informacijama koje su objavljene u tjedniku Nacional, gdje je navedeno da Plenković već osam godina koristi vilu Costabellu za svoj godišnji odmor, dok se navodi da je Milanović također bio redovit korisnik ovog objekta za vrijeme svog mandata na čelu Vlade. Kontroverzno je to što vila nije službena državna rezidencija, već njome upravlja Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD d.o.o.) putem sporazuma s Ministarstvom unutarnjih poslova, a taj sporazum nije dostupan javnosti.

Povjerenstvo će sada prikupiti dokumentaciju i dodatne informacije kako bi utvrdilo postoji li osnovanost prijave. Ako se utvrdi da je prijava utemeljena, bit će pokrenut službeni postupak, u kojem će Plenković i Milanović imati pravo na očitovanje u roku od 15 dana. U suprotnom, prijava će biti odbačena, a javnost obaviještena na sjednici.

S obzirom na kompleksnost prikupljanja informacija od različitih tijela, postupak bi mogao trajati od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci. Trenutno je predmet u ranoj fazi i istraga je tek započela.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari