LIMUZINE ZA ODABRANE

Plenković i njegova ‘svita’ se voze u luksuznim Audijima. Hrvate su koštali pravo bogatstvo

Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Kad je riječ o korištenju voznog parka, premijer Plenković isključivo koristi Audijev, a predsjednik Milanović uopće nije zainteresiran za to kojim će ga vozilom djelatnici Uprave za posebne poslove sigurnosti prevoziti pa tako koristi i blindirani Mercedes

Državni vrh protekle je godine nabavio četiri produžene verzije Audija 8 za potrebe najviših državnih dužnosnika: premijera Plenkovića, predsjednika Zorana Milanovića, predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Riječ je o vozilima koja su porezne obveznike koštala nešto više od 800.000 kuna po komadu, piše Jutarnji list, koji doznaje da su sva vozila stigla prošle godine u razmaku od nekoliko mjeseci i nije riječ o potpuno novim vozilima već su nabavljeni izravno u Audijevoj mreži koja nudi rabljena vozila, ali novije proizvodnje.

Što se tiče kupnje blindiranih Audi modela, svakom takvom eventualnom zahtjevu pristupa se individualno i s tvornicom dogovara dorada te nemamo jedinstveni link za takvu ponudu, kazala je Ivana Nevistić Sabljić, voditeljica marketinga i PR-a marke Audi Croatia.

O novom Audiju za premijera prvi je pisao Index, a kojem su iz MUP-a kazali da su dva nova Audija za premijera nabavile sigurnosne službe i to “koristeći zakonom propisanu mogućnost nabave vozila potrebnog sigurnosnog standarda”. MUP je dodao da nije riječ o blindiranim vozilima nego o serijskim modelima Audija koji doduše imaju dodatne pakete opreme.

Plenković preferira Audi

Inače, blindirana vozila iste marke navedenog proizvođača klase VR 9 stoje i do 700.000 eura dok su nabavljeni Audiji nešto više od 100.000 eura. Zbog dugih rokova isporuke nije se išlo u nabavu novih, već vozila s malo prijeđenih kilometara koja su se mogla odmah isporučiti.

Kad je riječ o korištenju voznog parka, premijer Plenković isključivo koristi Audijev, a predsjednik Milanović uopće nije zainteresiran za to kojim će ga vozilom djelatnici Uprave za posebne poslove sigurnosti prevoziti pa tako koristi i blindirani Mercedes.

Nabavu skupocjenih vozila u Vladi danas nisu željeli komentirati. Glasnogovornik Vlade Marko Milić rekao je da su voziIo, Audi A8 koji se koristi za prijevoz premijera Andreja Plenkovića, nabavile sigurnosne službe, sukladno zakonu, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari