PORUKA PREMIJERA

Plenković najavio kažnjavanje fizičkih osoba koje se ne budu pridržavale mjera!

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

‘Cilj nam je osigurati održivost zdravstvenog sustava u kojemu naši liječnici, medicinske sestre i zdravstveni djelatnici ulažu nadljudske napore da izliječe oboljele i spase svaki život’, kazao je premijer

Premijer Andrej Plenković objavio je u četvrtak nove mjere za suzbijanje koronavirusa koje će stupiti na snagu u subotu, 28. studenoga, i trajati do ponedjeljka, 21. prosinca, a uključuju zatvaranje kafića i restorana, zabranu svadbi, sajmova i većine sportskih natjecanja.

“Ove mjere će biti na snazi najmanje do 21. prosinca”, rekao je Plenković i najavio kako će se paralelno ići s promjenom zakona koji će omogućiti kažnjavanje fizičkih osoba koje se ne budu pridržavale mjera.

“Cilj nam je osigurati održivost zdravstvenog sustava u kojemu naši liječnici, medicinske sestre i zdravstveni djelatnici ulažu nadljudske napore da izliječe oboljele i spase svaki život. Paralelno s tim, pojačat će se kapacitet testiranja, jer nam je važno da izoliramo svaku zaraženu osobu”.

Plenković je najavio da će u ponedjeljak biti predstavljene dodatne mjere za pomoć gospodarstvu i svim pogođenim djelatnostima, o čemu će se idućih dana voditi razgovori s predstavnicima njihovih udruga.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari