KONAČNA ODLUKA

Plenković otkrio kada će biti parlamentarni izbori: ‘Ja ću nositi listu u prvoj izbornoj jedinici’

Sabor će biti raspušten najkasnije 22. ožujka, kazao je premijer Plenković

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za mediju nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

“Donijeli smo neke ključne odluke. Izbori za Hrvatski sabor će se održati prije izbora za Europski parlament, ovo će biti zadnja sjednica Sabora prije raspuštanja, izvještajni sabora HDZ-a bit će održan 17. ožujka. Danas smo odredili da će glavni tajnik stranke biti šef izbornog stožera HDZ-a”, kazao je Plenković.

“Nina Obuljen Koržinek bit će članica izbornog stožera zadužena za izradu programa, Vlatko Vuković bit će nadležan za financije, Marko Milić će biti čelnik političko medijske komunikacije, a glasnogovornik kampanje će biti glasnogovornik stranke, Kabok”, naglasio je Plenković.

“Ja ću nositi listu u prvoj 1. izbornoj jedinici”, dodao je. “Gordan Jandroković će nositi listu u 2. , Anđelko Stričak u 3., Ivan Anušić u 4., Marin Piletić u 5., Davor Božinović u 6., Tomo Medved u 7., Oleg Butković u 8., Ivan Malenica u 9., Branko Bačić u 10., a u 11. će listu nositi Zvonko Milas”, kazao je Plenković.

Sabor će biti raspušten najkasnije 22. ožujka. “Sam datum izbora će odrediti predsjednik republike”, kazao je Plenković. “Kampanja će krenuti kada kreće, a mi smo u kampanji osam godina”, dodao je.

HDZ-ovi partneri

“Mi ćemo nastaviti s konceptom točkaste koalicije s partnerima koji su s nama, koji su na tu, koji su pokazali pouzdanje, pokazali suradnju. HDZ-ov potencijal je da vjerujemo da ćemo postići ponovno najbolji rezultat, a da će nam u ukupnom rezultatu do formiranju parlamentarne većine pomoći naši partneri”, dodao je.

“Koja nedjelja bi odgovarala HDZ-u?, pitali su novinari. “Nama je svejedno. Niti smo se zadnji put konzultirali, nećemo ni sada”, kazao je. “Mi idemo ne po pobjedu. već po povjerenje hrvatskih birača”, dodao je.

“Naši partneri su ovi sada, a oni koji nas vrijeđaju nisu naši partneri. HDZ je stranka desnoga centra, idemo po još jedno povjerenje”, kazao je na pitanje ima li mogućnosti da surađuju sa strankama desnog centra.

“Mi gledamo na hrvatske građane, na veće plaće, na zaštitu Hrvata izvan Hrvatske, naš fokus je na hrvatskim građanima”, dodao je. Kazao je da je njemu svejedno što oporba kaže i reagira na ovo njegovo izlaganje.

Podsjetimo, od jutra su trajali sastanci u Vladi, potvrđeno je RTL-u. Neplanirano, iza podneva je sazvan i koalicijski sastanak u Banskim dvorima. Osim HSLS-u, premijer je suradnju ponudio i Demokršćanskoj stranci. Otvorena vrata ima i HNS, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari