ODRŽAO RIJEČ

PLENKOVIĆ POTVRDIO DOLAZAK U VARIVODE: Odat će počast ubijenim srpskim civilima

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Na komemoracijama za ubijene srpske civile u Varivodama i Gošiću nazočit će premijer Andrej Plenković, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, potpredsjednik Vlade Boris Milošević, drugi članovi srpske zajednice te, vjerojatno, i predstavnici sedam veleposlanstava.

Premijer Andrej Plenković sudjelovat će na komemoraciji za devetoro ubijenih srpskih civila u Varivodama pored Kistanja, koja će se održati u ponedjeljak u 11 sati u organizaciji Srpskog narodnog vijeća i Općine Kistanje, javlja N1.

Skupu će prisustvovati i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, potpredsjednik Vlade Boris Milošević, drugi članovi srpske zajednice, a najavljen je i dolazak predstavnika sedam veleposlanstava.

Komemoracija se održava u spomen na Dušana Dukića (59), Špiru Berića (55), Jovu Berića (75), Jovana Berića (56), Radivoja Berića (69), Mariju Berić (69), Milku Berić (67), Marka Berića (82) i Mirka Pokrajca (84) iz Varivoda, koji su 28. rujna 1995. ubijeni hicima iz neposredne blizine na svojim kućnim pragovima.

Nakon komemoracije, uzvanici će se uputiti u selo Gošić kako bi oko 12:30 odali počast Savi Boraku (70), Vasilju Boraku (68), Grozdani Borak (75), Mariji Borak (81), Kosovki Borak (77), Milki Borak (75), Dušanu Boraku (56) i Gojku Ležaiću (65), koji su ubijeni dan prije pokolja u Varivodama.

Svi ubijeni su civili, a u selu uopće nije bilo ratnih aktivnosti. Za te zločine do danas nitko nije osuđen.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari