BEZ TESTA I KARANTENE

NA ŽUTOJ LISTI: Od sutra stanovnici PGŽ u Sloveniju mogu ući bez negativnog testa i bez karantene

Foto: Ilustracija (RTL)

Slovenija je ovoga vikenda ponovno ažurirala svoje liste prema kojima se države prema epidemiološkoj situaciji dijele na zelene, žute/narančaste i crvene kako bi uskladila svoje standarde s onima koje priprema EU.

Tako je donesena i odluka da hrvatske županije koje se nalaze uz granicu sa Slovenijom, poput Primorsko-goranske županije, idu na žutu/narančastu listu. Za takvo rješenje zalagao se i PGŽ Županijski stožer civilne zaštite na čelu s načelnikom Markom Borasom Mandićem. Takva promjena znači da se iz PGŽ u Sloveniju može ući bez negativnog testa i bez karantene s obzirom na to da smo država članica EU,  prenosi RTVSlo.

Ova promjena stupit će na snagu u utorak 29. rujna.

Na crvenoj listi ostaju sljedeće županije: Brodsko-posavska, Dubrovačko-neretvanska, Ličko-senjska, Požeško-slavonska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska, Virovitičko-podravska i Zadarska.

Na zelenoj listi našle su se Srbija i Poljska. Na slovenskoj zelenoj listi nalaze se još i Cipar, Latvija, Litva, Lihtenštajn i Finska

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari